Aktivnosti tijekom 2009./2010. školske godine

U ovoj školskoj godini nastavljena je suradnja sa tvrtkom Unijapapir d.d., u kojoj su učenici naše škole uspješno sakupljali stari papir u različitim dijelovima grada – 3 akcije, pri čemu je sakupljeno približno 3 tone papira.

Prijavili smo se na nekoliko natječaja vezanih uz ekološke teme koje su organizirale naše poznate tvrtke.

Izuzetno smo ponosni i na sudjelovanje u provođenju obrazovnog istraživanja u sklopu akcije „Praćenje stanja kockavice (Fritillaria meleagris)“ ostvarenog u sklopu dugogodišnje suradnje s Županijskom ustanovom za upravljanje prirodnom baštinom u Koprivničko-križevačkoj županji i Državnim zavodom za zaštitu prirode.

U školi ostvarujemo niz programa vezanih uz prevenciju nasilja, ovisnosti i zlostavljanja od kojih ističemo sudjelovanje u projektu „Otvoreni kišobran“, provođenje CAP programa, i Bez pušenja oko škole“.

Obilježili smo sve važnije datume vezane uz ekologiju ( Međunarodni dan zaštite ozonskog sloja, Europski tjedan kretanja, Međunarodni dan zaštite životinja, Dan zahvalnosti za plodove zemlje, Svjetski dan šećerne bolesti, Dan borbe protiv AIDS-a, Svjetski dan voda, Dan zaštite okoliša, Dan planeta Zemlje, Dan Koprivničko- križevačke županije i mnoge druge).

U sklopu Obilježavanja Dana planeta Zemlje, koji je bio naš integrirani nastavni dan, izradili smo letke i straničnike koje smo na trgu prodavali  našim sugrađanima, a sakupljeni novac donirali smo za djecu Afrike i  njihovo školovanje. Također, ispred naše škole posađeno je stablo duda, a na kratkoj svečanosti i ostale županijske Eko škole preuzele su mlade sadnice duda.

Sudjelovali smo na brojnim tribinama vezanim uz ekologiju gdje smo nastojali ostvariti što bolju suradnju sa Međunarodnim eko- školama iz bliže i dalje okolice , kao i sa tvrtkama koje potiču ekologiju. Na državnom i svehrvatskom natjecanju Ekološki kviz Lijepa naša učenici naše škole u sastavi Dora Ormuš, Ivan Ciganek, Gracija Grošić i Lucija Sušilović pod vodstvom ravnateljice Gordane Gazdić Buhanec i profesora Gorana Višaka  osvojili su drugo mjesto, uz pohvaljen rad pod nazivom E-hrana. Kao nagradu dobili su putovanje u NP „Risnjak“ u trajanju od 5 dana.

Učiteljica Senka Pintarić i učenik Fran Igrić  sudjelovali su na likovnom natječaju „Postani umjetnik Dunava 2010“.  Osvojili su 1. mjesto na državnom natjecanju i predstavljali školu i Republiku Hrvatsku na međunarodnom natjecanju u Beču.  Na istom natječaju sudjelovala je učiteljica Đurđica Pošta sa skupinom učenika i osvojili su treće mjesto.

Koordinatori:

Gordana Gazdić–Buhanec, dipl.ing. biol. i Goran Višak,prof.