Aktivnosti u 3.c u veljači 2023.

Dan ružičastih majica

Svake zadnje srijede u mjesecu veljači, obilježava se Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja - Dan ružičastih majica. Kao i svake godine, ali ova je drugačija jer smo na praznicima učenici 3. c razrednog odjela zajedno sa svojom učiteljicom Đurđicom Pošta , obilježili su ovaj važan datum.

Na maštovit i kreativan način, izradili su zanimljive rekvizite kojima su još jednom u nizu velikog broja aktivnosti koje odrađuju, poslali poruku da nasilje nije dobar izbor. Dan ružičastih majici ( eng. Pink Shirt Day ), nastao je kao inicijativa protiv vršnjačkog nasilja. Ideja za ovaj dan potekla je iz Kanade 2007. godine ,kao podrška vršnjaku  koji je bio žrtva vršnjačkog nasilja, jer je obukao ružičastu majicu u znak podrške borbi  protiv raka dojke.

dan ruzicastih majica-3c

 


 

 

Postani umjetnik Dunava

Da Nemčići redovito osvajaju zavidne nagrade na Međunarodnom natječaju Postani umjetnik Dunava, dokazale su to i ove vrijedne, maštovite i kreativne učenice 3. c razrednog odjela, svojim video uratkom na spomenutu temu.  Jana Martinušić, Zoa Mlinarić i Korina Kovač osvojile su drugo mjesto u kategoriji video za juniore, na državnoj razini. Natječaj ne samo da povezuje djecu dunavske regije, nego ih potiče na bolje upoznavanje lokalnih rijeka, educira o njihovoj važnosti i vrijednosti, te im daje mogućnost stvaranja originalnih umjetničkih djela kojima će slaviti svoju regiju i komentirati budućnost svog okoliša. Mentor učenicama bila je njihova učiteljica Đurđica Pošta. 

postani umjetnik Dunava 3c