Također, projekt uključuje i roditelje kako bi ih se osnažilo i ukazalo na važnost uključivanja djece u odgojno-obrazovni sustav.  U projektu će sudjelovati oko 60 učenika naše škole te oko 10 učitelja/ica i stručnih suradnika koji će proći ciklus radionica u cilju razvoja pristupa rada s učenicima Romima i suradnji s roditeljima. Veselimo se novoj suradnji i novim  
znanjima.

konferncija

konferncija1


 

Nemčići partneri na projektu (O)DRŽIVI KORAK: Obrazovanjem romske djece i mladih do održivog razvoja zajednice

Dana 8. ožujka održan je partnerski sastanak u svrhu planiranja aktivnosti za projekt (O)DRŽI KORAK: Obrazovanjem romske djece i mladih do održivog razvoja zajednice (švicarsko-hrvatski program suradnje) u okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga "Osnaživanje doprinosa organizacija civilnog društva obrazovanju za održivi razvoj za unapređenje ekonomske i socijalne kohezije.

Cilj poziva je promicanje doprinosa organizacija civilnog društva ekonomskoj i socijalnoj koheziji te održivom razvoju lokalne zajednice. 

Projekt je ugovoren 28. veljače, a započinje s provedbom 1. ožujka. Traje 12 mjeseci. 

Prijavitelj projekta je Udruga Roma Korak po korak.

Naša škola je partner u projektu uz Osnovnu školu "Fran Koncelak" Drnje, Pučko otvoreno učilište Korak po korak, Knjižnicu i čitaonicu "Fran Galović" Koprivnica i Koprivničko-križevačku županiju.

Veselimo se nastavku suradnje i provedbi planiranih aktivnosti!

Mihaela Telebar
mag.paed.soc.

20190308 101536

20190308 101544

20190308 101600