Učenici 1.a i 1.c u Zemlji Nadahnuća

Prekodravlje. U pogledu učenika kaleidoskop osunčanih plodnih polja, livada i šumaraka. Pitomim tokom rijeke Drave teku i oblaci. Svojim nedokučivim zakonima, naizgled niotkuda, Drava odjednom razvija svoju snagu i pretvara se u bujicu. Nepripitomljeno osvaja dravske sprudove noseći granje i pokoje deblo. Pokušava preoblikovati obalu. Tek malo dalje – Art centar Ješkovo. Dom kipara i keramičara Dragutina Ciglara, u miru dravske mrtvice, prigrlio je jednu drugu škrinju s blagom biljne i životinjske raznolikosti, umirujućih zvukova ptica, žaba, kukaca, tišine, umjetnosti… I glasne radosti pedesetak sedmogodišnjaka koji su tog petka, 18.5.2018., ostavili školske klupe neka se odmaraju u svojim učionicama.

A oni, učenici, na samom izvoru novih znanja iz prirode i društva, istovremeno su i u potrazi za nadahnućem koje će pretočiti u svoje glinene skulpture.

U jednom trenutku otimaju svoja osjetila od mozaika poljskoga cvijeća, lopoča, vrba, ptica, kipova podravskih i prigorskih velikana. Od boja i mirisa proljeća. Od primamljive izmaglice dima s roštilja. Od zvukova prirode, učenja i igre. Poniru u sebe. Tu se slobodno kreću i nastoje dosegnuti duh onoga što ih je najviše dotaklo na ovome putovanju.

Potom, uz stručno vodstvo kipara i keramičara Dragutina Ciglara te ravnateljice Gordane Gazdić-Buhanec, u glini modeliraju i grade svoje kipove. Veseli žamor učenika, malih kipara, ispunjava atelje. Nastaju mala velika umjetnička djela.

Kasno poslijepodne, nakon radosne dječje pjesme koja je ponovno rasplesala kotače gradskoga autobusa, na autobusnom stajalištu kod škole, učiteljice Sanja Šikić Rupa, Karmen Bardek, Andrijana Oštrkapa i Martina Kobaš pozdravljaju svoje učenike koji zadovoljno odlaze svojim domovima. Danas je na njihovoj Karti Odrastanja ucrtan još jedan nov, poučan i zanimljiv Put.

                                                                                                                                                Učiteljica: Karmen Bardek

Jeskovo1

Jeskovo2

Jeskovo3

Jeskovo4

Jeskovo5

Jeskovo6

Jeskovo7

Jeskovo8

Jeskovo9

Jeskovo10

Jeskovo11

Jeskovo12