Učenici 4.c s učiteljicom Senkom Pintarić s velikim su oduševljenjem obilježili Svjetski tjedan svemira. Još jednom, djeca su pokazala kako ih bilo koja tema vezana uz svemir u potpunosti zaokuplja i inspirira na mala istraživanja i umjetničko izražavanje. Ponudili su zanimljive odgovore na pitanja o ženama u svemiru: koliko ih je do sada bilo u različitim misijama, zašto ih je bilo manje nego muškaraca, što rade na Međunarodnoj svemirskoj stanici… Ukratko su upoznali život i svemirske misije Sally Ride, prve američke astronautkinje i idejne začetnice NASA -inog projekta za učenike EarthKAM. Svoje viđenje svemira pokazali su grafikama te pripremili izložbu u prizemlju škole.

Učenici 2.c s učiteljicom Đurđicom Poštom crtali su žene koje su posjetile svemir te su uredili pano ispred učionice. Prije izrade crteža članovi astronomskog društva Koprivnica održali su im predavanje o zanimljivim temama o svemiru.

Učenici 3. razreda s učiteljicom Suzanom Hergotić slušali su predavanje o Mitovima i legendama vezanima uz svemir koje je održao učitelj fizike Boris Tonc.

Učenici 7. razreda na satima engleskog jezika pisali su haiku pjesme na hrvatskom i engleskom jeziku. U pisanju su im pomogli učiteljica engleskog jezika Kristina Kralj i učitelj fizike Boris Tonc.

Kako smo obilježili tjedan Svemira i kakve smo aktivnosti imali u učionicama pogledajte na poveznici : Svjetski tjedan svemira 2021.

Boris Tonc, učitelj fizike i informatike