Klokan bez granica 2018.

Međunarodno matematičko natjecanje „Klokan bez granica“ 2018.

Ove godine se po dvadeseti put održalo Međunarodno matematičko natjecanje „Klokan bez granica“. Natjecanje se održalo 22.3.2018. godine u školama diljem Hrvatske i svijeta pa tako i u OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ Koprivnica. Ovih dana objavljeni su rezultati natjecanja, tj. 10% najuspješnijih učenika u Hrvatskoj prema kategorijama. Naša škola može se pohvaliti sa 27 učenika koji su našli svoje mjesto među najuspješnijima.

U kategoriji Pčelice (učenici 2. razreda osnovne škole) natjecalo se gotovo 9000 učenika, a među 10% najuspješnijih su Ema Krapinec (2.a), Josip Sušilović (2.b), Luka Stanin (PŠ Reka), Matej Jurčić (2.c), Pavao Bunić (2.c), Martin Bači (2.b), Noa Belobrk (2.a) i Kiara Horvat (2.b). Ema Krapinec i Josip Sušilović ostvarili su maksimalan broj bodova te su osvojili 1. mjesto u ovoj kategoriji.

U kategoriji Leptirići (učenici 3. razreda osnovne škole) sudjelovalo je oko 8500 učenika, a među 10% najuspješnijih su Mia Čadavec (3.a), Vito Matiša (3.c), Eva Papić Bogadi (3.b), Anna Picer (3.c), Luka Kadija (3.c) i Luka Šimunija (3.a).

Kategoriju Ecolier sačinjavali su učenici 4. i 5. razreda osnovne škole (oko 12600 učenika). Od naših učenika među najuspješnijima su svoje mjesto našli Sven Džendžo (4.b), Antun Đuranek (5.b), Saša Crnjaković (5.c) i Jakov Jurić (4.c).

U kategoriji Benjamin sudjelovali su učenici 6. i 7. razreda (njih skoro 8000), a među 10% najboljih su Bernard Kralj (7.d), Tin Češnjaj (7.b), Matija Janičar (6.c), Idora Krovina (6.b), Sara Salajpal (6.b), Dorian Kovačić (7.d) i Nika Jarnjak (6.c).

Posljednja kategorija u kojoj su se natjecali naši učenici 8. razreda (zajedno sa 1. razredom srednjih škola) je Cadet (blizu 4000 učenika), a među najuspješnijima su Marin Petričević (8.a) i Iva Šimek (8.c).

Čestitke svim učenicima na uspješnim rezultatima te puno uspjeha u daljnjim natjecanjima ove i sljedećih godina! Čestitke i njihovim učiteljicama i učiteljima te neka nastave biti podrška svojim učenicima u sudjelovanju na raznim natjecanjima.

                                                                                                               Hrvoje Šelimber

3

1

2