MAŠKARE, 16.2.

Ovaj mjesec našu školu razveselile su male maškare. Uz maske, pjesmu, ples i neizostavne krafne tjerali smo zimu i prizivali proljeće.


 

PROJEKT ZAKOČI

U suradnji s Gradom Koprivnica učenici 2. i 3. razreda PŠ Reka uključili su se u projekt zakOČI. Projekt je okupio različite sudionike u prometu, donositelje odluka, stručnjake, studente, policiju, roditelje, odgojitelje, širu zajednicu i – djecu, kako bi zajedno promišljali i razvijali sigurna prometna rješenja. Djeca su dobila radnu bilježnicu Mali prometni detektivi koja sa svojim zabavnim i edukativnim prometnim zadacima namijenjenim djeci, predstavlja koristan alat za razgovor s djecom o sigurnom sudjelovanju u prometu. Osim edukativnih i zabavnih alata za edukaciju djece, tu su i edukativni materijali za odrasle.Osmišljena je i izrađena jedinstvena brošura na našem tržištu pod nazivom Prometna informativka za roditelje .

Ovim projektom želi se poboljšati dobrobit i sigurnost djece i povećanje njihove tjelesne aktivnosti (i manje upotrebe vozila roditelja) kroz smanjenje izloženosti riziku tijekom pješačenja ili bicikliranja i promišljanje prometnoga okoliša prijateljskoga za djecu pješake.


 

DAN RUŽIČASTIH MAJICA, 24.2.

Zadnja srijeda u mjesecu veljači posvećena je obilježavanju Dana ružičastih majica. To je Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad vršnjacima. Razgovarali smo s učenicima o situacijama s kojima se susreću u školi, na igralištu, u svakodnevnoj igri, o vrstama nasilja, osjećajima i načinima na koji se s njima nositi. Učenici su svojim porukama protiv nasilja ukrasili panoe škole i obližnje igralište u Reki kako bi svoje vršnjake, a i ostale podsjetili kako svojim ponašanjem mogu pridonijeti da se svatko osjeća dobro.

1

2

3

4

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17