Naši učenici uspješni na Olimpijadi čitanja

Olimpijada čitanja program je Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica koji je započeo u 2016. godini s ciljem da se potakne djecu da čitaju knjige, da čitaju iz užitka te da prepoznaju knjižnicu kao zanimljivo mjesto za stjecanje znanja i novih spoznaja. Namijenjen je učenicima od 1. do 4. razreda osnovne škole.

Iz naše škole sudjelovalo je 70 učenika. Uvjerljivu pobjedu odnijela je učenica, sada već 4. b razreda, Maria Milanović Vugrač s pročitane 72 knjige. U kategoriji prvih razreda zapaženije rezultate postigli su Hana Hleb, Lukas Kišić, David Kukec, Lara Kolar te Ema i David Vrbanić s pročitanih 20 knjiga po učeniku. Iz drugih razreda ističu se učenici Leon Filip Razman sa 40 pročitanih knjiga, Paula Lovasić s 32, Karlo Gregur s 31, Paula Strižić s 30 te braća Dan i Tian Magdić s pročitanih 26, odnosno 28 knjiga i Noa Papić Bogadi s njih 26. U kategoriji trećih razreda s pročitanih 38 naslova najbolja bila je Marija Oštrkapa. Od učenika četvrtih razreda, koji su sada već petaši, ističu se Tera Lacković s pročitanom 31 knjigom, Klara Kovačić s 27 te Petar Lovasić s 22.

Ove se godine program održavao tijekom ljetnih praznika od 18. 6. do 31. 8. 2021. Prijavilo se ukupno 215 učenika, od koji je aktivno sudjelovalo njih 204, podjednako su sudjelovali i djevojčice i dječaci. U nešto više od dva mjeseca sudionici su pročitali ukupno 2447 knjiga, najviše od kada se program provodi, 12 knjiga u prosjeku po sudioniku. U proteklih pet godina provođenja Olimpijade pročitano je ukupno 3876 knjiga. Prve godine provođenja pročitane su 3,2 knjige po sudioniku. Prosjek je u 6 godina porastao za 4 puta!

Čestitke našim učenicima, želimo im da tako nastave dalje i budu primjer svojim prijateljima!

Olimpijada citanja