Volimo volontiranje, studeni 2018.

Logo Volimo volontiranje 

Učenici iz Antuna Nemčića Gostovinskog prikupljali odjeću za socijalno potrebite sugrađane

KOPRIVNICA – U suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Koprivnica, članovi volonterskih grupa u Osnovnoj školi „Antun Nemčić Gostovinski“, u petak 16. studenoga 2018. godine, prikupljali su u svojoj školi rabljenu i novu odjeću.

To je bila aktivnost u sklopu projekta 'Volimo volontiranje', a u Osnovnoj školi „Antun Nemčić Gostovniski“ prikupljeno je 402 kg razne odjeće.

Učenici su široke ruke i srca darivali razne odjevne predmete: majice, hlače, šalove, jakne, obuću i sl.

Na Volonterskoj točki u školi članovi volonterskih grupa spremno su preuzimali dostavljenu i predanu odjeću, a svojim su školskim kolegama zauzvrat poklanjali široke osmjehe.

Ovakvim aktivnostima odgajamo djecu za volontiranje, a istovremeno potičemo i njegujemo dječju solidarnost, velikodušnost, dobrovoljnost i humanost, neka od temeljnih načela Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Odjeća će biti podijeljena korisnicima usluga Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica te će ih zagrijati u predstojećim hladnim danima.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

naslovna 580x387

 


 

 

U Robnom centru Supernova velikodušno ste darovali oko 200 kilograma raznih namirnica

KOPRIVNICA – U Robnom centru Supernova u Koprivnici provedena je akcija prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu, a u sklopu projekta 'Volimo volontiranje'.

Akcija je održana u subotu 17. studenoga 2018. godine uz pomoć volontera Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica koji su na ulazu u trgovinu dijelili letke s popisom namirnica koje se mogu donirati te je tom prilikom prikupljeno oko 200 kilograma prehrambenih namirnica i 48 komada raznih higijenskih potrepština.

Naši su sugrađani i ovaj put podržali akciju te donirali brašno, tjesteninu, ulje, rižu i ostale namirnice koje će biti podijeljene građanima slabijeg imovinskog stanja.

Još jednom zahvaljujemo svima na donacijama čime su omogućili da pomognemo najpotrebitijima te pozivamo sve koji naknadno žele donirati prehrambene namirnice ili higijenske potrepštine da ih donesu u Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, Braće Radića 7.

Projekt 'Volimo volontiranje' u sklopu kojeg se održavaju akcije prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu financiran je iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program 'Učinkoviti ljudski potencijali' 2014.-2020.) u iznosu od 1.166.365,04 kn. Provodi se od 1. rujna 2017 do 31. kolovoza 2019. godine. Nositelj je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, koprivničke osnovne škole „Đuro Ester“, „Braća Radić“ i „Antun Nemčić Gostovinski“ te Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije „Rad na dar“.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

naslovna 580x387

1 580x387

2 580x387

3 580x387

4 580x387

volimo volontiranje lenta eu