Samo njih 36 uspješnih dobilo je i pozivnicu kako bi na 38. Smotri dječjeg kajkavskog pjesništva Dragutin Domjanić javno krasnoslovili svoje pjesme.

U punoj dvorani "Kraluš" Pučkog otvorenog učilišta publika je snažnim pljeskom pohvalila Katjino izvrsno krasnoslovljenje pjesme „Dedino risanje“.

Ipak - najveća radost bila joj je kad je voditelj svečanosti glumac Vid Balog izgovorio naziv njezine pjesme i pozvao njezinu učiteljicu i nju na pozornicu kako bi im bile uručene nagrade 38. Smotre dječjeg kajkavskog pjesništva Dragutin Domjanić u Sv. Ivanu Zelini. Tako se i Katjina pjesma našla među najuspješnijim kajkavskim pjesmama, a po izboru dječjeg časopisa „Radost“ dobila je i priznanje, Zbornik radova u kojoj je objavljena njezina pjesma i knjige. Njezina mentorica učiteljica Suzana Hergotić također je nagrađena.

„Kaj bu ve deda rekel?“ glasno je razmšljala Katja i nasmijana kroz pozor automobila pozdravljala prigorske brege na povratku u Koprivnicu.

Suzana Hergotić, učiteljica mentor

2

20181020 105612

20181020 105619

20181020 105640

20181020 122838


 

Na natječaj  38. Smotre dječjeg kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić" Sv. Ivan Zelina prijavili su se i učenici našega tada 3. a razrednog odjela s pjesmama na kajkavskom narječju. Pokrovitelji ove dugogodišnje smotre hvalevrijednog natječaja su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, supokrovitelji Zagrebačka županija i Grad Sv. Ivan Zelina, a organizator „Pučko otvoreno učilište“ Sv. Ivan Zelina.

Stručno ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu dr. sc. Ivo Kalinski, dr. sc. Božica Pažur i Štefica Kamenarić-Filipović, dr. med., odabralo je od ukupno 523 pristiglih radova 79 uspješnih za objavu u Zborniku pjesama 38. Smotre dječjeg kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić" Sv. Ivan Zelina.

S velikom radošću primili smo obavijest organizatora Pučkoga otvorenog učilišta Sv. Ivan Zelina da je i pjesma učenice 4. a r. Katje Gregurić, „Dedino risanje“, mentorice Suzane Hergotić izbrano u 79 uspješnih radova. Katjina pjesma „Dedino risanje“ tako će se naći među 79 uradaka koji će biti objavljeni u Zborniku pjesama 38. Smotre dječjeg kajkavskog pjesništva Sv Ivan Zelina.

Ubrzo nakon objave Katjinoga uspješnog sudjelovanja na natječaju stigla je i divna vijest u obliku Pozivnice organizatora za javno izvođenje pjesme „Dedino risanje“ na svečanosti povodom 38. Smotre dječjeg kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić" Sv. Ivan Zelina. Katja je dobila priliku s još 35 učenica i učenika javno izvesti svoju pjesmu u dvorani „Kraluš“. Tako „Dedino risanje“ – ostaje zanavek radost u Katjinom srcu. Njezina pjesma očigledno je takla i dušu stručnog ocjenjivačkog povjerenstva, a kako i ne bi jer sve što se od srca čini i gradi prepoznatljivo je svakom biću!

Kao učiteljica i u nastavi hrvatskog jezika i dodatnoj nastavi s učenicima u cilju promicanja, očuvanja kajkavskog narječja i tradicije kajkavske kulturne baštine veliku važnost pridajem i kajkavskom narječju koji je i dio jezične izobrazbe. Katjina pjesma nastala je upravo kao sjedinjenje ljubavi prema njezinom djedu i kajkavskom narječju koje pomalo nestaje i zaobravljen je u našem svakidašnjem govoru.

Suzana Hergotić učiteljica mentor

IMAG0444

IMAG0443

POZIVNICA-PREDNJA-MK18