Kratak opis glavne vježbe u Matičnoj školi:

Dana 10. svibnja 2023. godine u 12:00 sati potres je pogodio Koprivnicu te izazvao materijalnu štetu zgrade OŠ „Antun Nemčić Gostovinskiʺ s urušavanjem zgrade i požarom. Djelatnici škole evakuiraju učenike iz zgrade. Koriste se dimilice za simulaciju požara i uskočni jastuk. Utvrđuje se da troje učenika i jedan djelatnik nisu izašli iz zgrade. Ravnatelj to dojavljuje vatrogasnoj službi koji vrše unutarnju navalu i gase požar. HGSS pronalazi tri učenika, te u suradnji s vatrogascima i Crvenim križem iznose učenike i teže ozlijeđenog učitelja te ih predaju djelatnicima Hitne medicine. Cijeli događaj vježbe osiguravaju djelatnici Prometne policije.

Uputa za učenike - Kako se trebate ponašati tijekom vježbe:

12,00 - iznenadni događaj – POTRES i POŽAR

Ponašate se prema protokolu za potres: trebate se skloniti uz nosivi zid, paziti da niste blizu prozora ili kleknuti ispod klupe s rukama na glavi.

Kada začujete zvono (3 jednolična tona od 5 sekundi sa dva prekida od 2 sekunde) započinje evakuacija.

Vaši učitelji izvode vas prema dogovorenom rasporedu stepeništem prema prizemlju – izlazite mirno pazeći jedni na druge u park, gdje je predviđeno mjesto okupljanja. U parku će vas učitelji prebrojiti. Sa sigurne udaljenosti iz parka ćete promatrati nastavak vježbe gašenja požara i spašavanje ozlijeđenih. Kada vježba završi vraćate se u učionice po svoje stvari.

Molim vas da se tijekom vježbe ponašate krajnje odgovorno i slušate upute učitelja kako bismo ovu vježbu izveli na najbolji mogući način.

                                                                                                                             Ravnatelj:

                                                                                                                            Darko Sočev