Tijekom Sabora, za učenike su bile organizirane atraktivne radionice na temu glagoljice, a za profesore stručna predavanja o razvoju glagoljaške pismenosti na prostoru Hrvatske. Sudionici Sabora posjetili su Biograd, Tkon na otoku Pašmanu i Zadar. Na originalnim lokacijama usvajali su znanje o glagoljici, ali i o važnim događajima iz hrvatske povijesti. Bila je to prilika da se učenici iz raznih dijelova Hrvatske druže, razmjenjuju iskustva i nauče nešto novo o ovom prekrasnom srednjovjekovnom pismu iz 9.st.

U društvu svoje mentorice, Anamaria, Petra i Ana, upoznale su bogatu prošlost i kulturno-povijesne spomenika grada Zadra. Posebno ih se dojmio posjet crkvi sv. Donata, izgrađene u vrijeme kneza Trpimira na temeljima rimskog hrama, raskošna unutrašnjost crkve sv. Stošije te edukativna šetnja Perivojem kraljice Jelene. Oduševile su ih i morske orgulje koje su svojim neponovljivim zvukovima očarale domaće, ali i strane turiste.

Male su se Nemčićke vratile iz Sv. Filipa i Jakova pune prekrasnih dojmova, ali i bogatije za nova znanja koja će rado prenijeti ostalim učenicima u svojoj školi.

3

8

10

1

2

5

6

7

9

11