Članci

Još jedan uspješan projekt u OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ Koprivnica

„Volim se gibat, gibat“ najnoviji je preventivni projekt u školi Antun Nemčić Gostovinski, namijenjen učenicima 5. razreda Škole. Cilj projekta je razvoj mentalnog zdravlja i interpersonalnih vještina učenika povezivanjem s prirodom i tjelesnom aktivnošću.

Na čelu sa socijalnom pedagoginjom Tihanom Cvek projektni tim, u kojem su učiteljice Marija Mišković, Đurđica Pošta, Lada Gudić i ravnateljica Gordana Gazdić-Buhanec, osmislio je niz aktivnosti čije će provođenje rezultirati emocionalnom, psihičkom, društvenom i tjelesnom dobrobiti za učenike.

Pri tome će im pomoći udruga „Outward Bound Hrvatska“ koja se bavi iskustvenim učenjem u prirodi. Osim životnih vještina, kroz iskustveno učenje u prirodi razvijat će empatiju, otpornost te samostalnost, što su odlike uspješnih i mentalno zdravih ljudi. Sve aktivnosti radit će vani, na svježem zraku, razvijajući i pozitivan odnos prema prirodi.

Udaljavanjem od digitalne tehnologije radit će na razvijanju socijalnih i komunikacijskih vještina učenika te jačati njihovo mentalno zdravlje aktivnostima koje podižu raspoloženje, ublažavaju tjeskobu, stres te razvijaju mentalne sposobnosti učenika kao i njihovo samopoštovanje.

Između ostalog, učenici će ići na planinarenje, biciklom do rekreativnog centra, sudjelovati u proljetnom krosu i grupnim socijalno-pedagoškim radionicama gdje će metodom intuitivne šetnje parkom raditi na jačanju komunikacijskih, socijalnih vještina, kreativnog mišljenja te na usvajanju tehnika i metoda za rješavanje stresa i anksioznosti.

Učenici će se suočavati sa nepoznatim, pomicati vlastite granice, razvijati hrabrost, odgovornost, prilagodljivost, suradnju.

Projekt, putem Poziva, financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Ukupan iznos odobrenog novca je 13.000 kn.

Odluka MZO: Poziv za financiranje preventivnih projekata

Volim se gibat gibat