Članci

Mladi šahisti 5. na Državnom prvenstvu u ŠSD-a u šahu!

Na nedavno održanom Državnom prvenstvu školskih sportskih društava, koje se ove godine od 14. do 16. prosinca 2021. godine održavalo u Segetu Donjem kraj Trogira, naši učenici Ivan Zagrajski (3.a), Petar Dimač (4.c), Petar Štefanec (6.a), Emanuel Bunić (8.c) i Jan Horčička (8.c) ponovno su osvojili izvrsno 5. mjesto.

Samo natjecanje odvijalo se 2 dana u koja je ukupno odigrano 9 kola. Cijeli turni protekao je u velikoj neizvjesnosti koja je kulminirala drugi dan. Naime, naši su učenici prije zadnjeg kola ušli kao drugi te ime je za plasman na postolje bio dovoljan neodlučan ishod protiv ŠSD Tonimir iz Varaždinskih Toplica. U neviđenoj drami, kakva i priliči Državnim prvenstvima, ostvarili su ukupan rezultat 1,5 : 2,5 što im je u konačnici bilo dovoljno za ukupno 5. mjesto. Ostaje žal za postoljem koje nam je izmaknulo za nevjerojatnih 0,5 bodova. Kada se sve sumira, ova pomlađena ekipa sa 3 debitanta na državnim natjecanjima, ostvarila je zavidan ekipni rezultat ostvarivši 5 pobjeda, 1 neriješeni te 3 poraza, a kao utješna nagrada ostaje činjenica da su u međusobnim susretima bili bolji od srebrenih (3:1, ŠSD Tadija) i brončanih (4:0, ŠSD Sloboština) na ovom prvenstvu.

Plasmani u konkurenciji dječaci OŠ (prvih 5 mjesta):

1.     ŠSD Glavoč, OŠ Zvonka Cara Crikvenica

2.     ŠSD Tadija, OŠ Dragutin Tadijanović Slavonski Brod

3.     ŠSD Sloboština, OŠ Otok Zagreb

4.     ŠSD Tonimir, OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice

5.     ŠSD ANG, OŠ Antun Nemčić Gostovinski Korpivnica

Poredak svih ekipa i tablice možete vidjeti na poveznici:

https://www.skolski-sport.hr/sites/default/files/2021_12/SAH/djecaci-osnovne-konacan-poredak.pdf

Pojedinačne rezultate naših šahista, kao i pregled po kolima, možete vidjeti u sljedećem dokumentu: Rezultati naših šahista

Voditelj:

Hrvoje Kodrić, mag.cin.

1

2

3

4

5

7

8

9

0