Članci

Europski dan jezika 2020.

Journée européenne des langues

Učenici koji polaze izbornu nastavu iz francuskog jezika iz četvrtih, petih, šestih, sedmih i osmih razreda obilježili su Europski dan jezika.

Učenici 4.a, b i c razreda naučili su i otpjevali pjesmicu Bratec Martin na pet različitih jezika: hrvatskom, engleskom, njemačkom, francuskom, španjolskom i poljskom jeziku.

Učenici 5.a razreda naučili su dvoručnu abecedu znakovnog jezika te su se uz pomoć te abecede predstavili na francuskom jeziku. U prilogu možete vidjeti sliku gdje učenici pokazuju pozdrav „Bok“.

Učenici 6. d i 7. d razreda prisustvovali su radionici poljskog jezika te saznali osnovne informacije o Republici Poljskoj, neke zanimljivosti vezane uz poznate osobe, rijetke životinje i naučili su osnove poljskog jezika. U prilogu se nalaze plakati na kojem su učenici predstavili naziv Republike Poljske na poljskom jeziku, grb i zastavu, pozdrave, brojeve na poljskom, lažne prijatelje u poljskom i hrvatskom jeziku, poznate Poljake te rijetke životinje koje žive u poljskoj prašumi Białowieża.          

Učenici 8. c razreda istražili su lažne prijatelje u stranim jezicima. Lažni prijatelji su riječi koje se isto pišu, ponekad i isto izgovaraju ali imaju drugačije značenje. Radove možete pogledati u prilogu.

Merci à toutes et tous!
Ana Kuhar, učiteljica francuskog (i poljskog) jezika

5a

1

2

3

4

6

7

8