Članci

Živjeti zdravo - Volonteri u parku

Poticajnu suradnju s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo već drugu godinu ostvaruju učiteljice OŠ Antuna Nemčića Gostovinskog iz Koprivnice, Suzana Hergotić i Ljupka Mihailović. Obje provode sa svojim učenicima raznolike aktivnosti u gradskom parku, a iste realiziraju u sklopu projekta „Živjeti zdravo“ odnosno „Volonteri u parku“. Projekt se provodi na području cijele Republike Hrvatske, a sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda.

Visoko motivirane uključile smo se u suradnju jer smatramo kao bavljenje tjelesnom aktivnošću od najranije životne dobi poboljšava cjelokupni razvoj djeteta. Igrom na satu tjelesno zdravstvene kulture potičemo učenje pravilnih izvođenja određenih motoričkih gibanja dok učenike motiviramo na aktivno bavljenje sportom, razvijamo osposobljavanje za timski (skupni) rad te boravkom u prirodi pridonosimo većoj kvaliteti življenja.

6. lipnja 2019., učenici 2.c r. i učenici 4.a r. s veseljem su sudjelovali u pripremljenim zajedničkim aktivnostima. Cika i smijeh učenika uz cvrkut ptica uljepšali su gradski park Koprivnice. Mnogi su prolaznici zastali, promatrali dječje aktivnosti dok su se oni najmanji uz roditelje pridružili iz daljine vježbajući na gradskom dječjem igralištu.

Suzana Hergotić, učiteljica

vol1

VOL2

VOL4

VOL3

1