Članci

Otvorenje EU kutka u OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ Koprivnica

EU kutak kruna je i jedan od velikih ishoda projekta Perpetuum mobile u okviru programa Erasmus+ i svečano je otvoren u OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“. Kutak je višenamjenski multimedijski prostor namijenjen učenicima, učiteljima i roditeljima za inovativni i drugačiji pristup nastavi i izvannastavnim aktivnostima. Na otvorenju nadahnuto su govorili sudionici projekta i s radošću se prisjetili dojmova sa svojih mobilnosti. Također čuli smo koje su primjere prakse prepoznali kao iznimno dobre te ih uspješno primjenjuju u nastavi na radost svojih učenika. To su Luca Matić, Maja Mitrović Laškarin, Martina Kobaš, Senka Pintarić, Željka Hanžek, Gordana Gazdić-Buhanec i Nino Klobučarić. Franka Ružić čestitala je na otvorenju iz Irske.

Ravnateljica je zahvalila svima koji su na bilo koji način pomogli u oživotvorenju ideje o EU kutku: učiteljima, sponzorima, roditeljima i Gradu Koprivnici kao osnivaču.

Istaknula je da se u svijetu u kojem živimo u svim segmentima društva svakodnevno odvijaju munjevite promjene. Obrazovni sustav i mnogi drugi ne uspijevaju dovoljnom brzinom pratiti te promjene i prilagođavati im se. Nastavni program i nastavna tehnologija presporo se mijenjaju. U školi nastoje sami stvarati preduvjete koji omogućuju promjene nabolje. Tako se stvara dodatni poticaj koji je potreban za brzo i kvalitetno implementiranje promjena, svugdje, pa i u Školi koju volimo.

Također je napomenula da će kutak, između ostalog, biti mjesto primjene Nacionalne strategije poticanja čitanja, a nastojanje da mlade generacije ne zaborave užitak čitanja knjiga prepoznali su i nagradili brojni izdavači darivanjem neobvezatne literature.

Da bi sve te zamisli bile provedene u djelo, uloženo je jako puno vremena, napora i ljubavi, a na učenicima je da se samo pridruže ovoj ideji na putu do stvarne i izvršne izvrsnosti.

Primjer izvrsnosti pružio nam je učenik Marko Kovač koji je s prisutnima podijelio svoju osobnu priču o dvogodišnjem sudjelovanju u Znanstvenom kampu mladih u Višnjanu. Prezentirao je i znanstveni problem koji je tamo rješavao. Događaj je uljepšan pjesmom Let it snow, u izvedbi učenice Ele Šprem i djevojaka iz školskog zbora pod vodstvom učiteljice Irene Falat.

Predstavnica Grada Koprivnice Iva Svirčić Borštnar, viša stručna suradnica za europske poslove i društveno-turističke projekte, pohvalila je još jedan uspjeh škole, zato što dobro poznaje problematiku i proceduru pisanja i provedbe europskih projekata. Grad Koprivnica prepoznaje školu kao vrijednog partnera čijem se svakom novom uspjehu raduje.

PC074613 580x435

PC074619 580x435

PC074642 580x435

PC074647 580x435

PC074648 580x435

novo1

novo2

novo4

novo5

novo3