Članci

Posjet Koprivku u Domu mladih

Učenici drugih razreda svih gradskih osnovnih škola, pa tako i naše, jučer su imali priliku gostovati u posebnoj kazališnoj poslastici koja je po prvi puta dovela njima već poznati lik na kazališne daske - omiljenog Koprivka. 

Riječ je o edukativnoj igrano-lutkarskoj predstavi za djecu o pravilnom razvrstavanju otpada. Predstava je nastala u sklopu projekta KOPRIVKO-EKO. Režirao ju je Damir Mađarić, za glazbu su se pobrinuli Gordana i Miroslav Evačić, a glumili su Mirel Huskić i Sara Ipša.

Projekt “Koprivko-eko” namijenjen je edukaciji djece o pravilnom razvrstavanju otpada, a prezentiran je kroz slikovnicu “Koprivko-eko” i kazališnu predstavu “Koprivko i nestali spremnici za otpad”. Projekt je podržan od strane Ministarstva zaštite okoliša i Ministarstva znanosti, a predviđen je za prezentaciju u gradovima i općinama za djecu od pet do devet godina. Ideja projekta je da se predstavom i slikovnicom educira cjelokupna populacija djece.

Predstava je bila interaktivna i djeca su s veseljem sudjelovala u razgovoru s glumcima. Veselje i radost je upotpunila i slikovnica koju su dobili na ulazu u obliku ulaznice, a koja im je ostala kao trajni podsjetnik na važnost i način pravilnog razdvajanja otpada kod kuće i izvan nje. Autori slikovnice su Branimir Dolenec (ideja, dizajn i ilustracije) i Gordana Evačić (tekst i stihovi).

image1 580x435

image4 580x435

image6 580x435

image7 580x435

image10 580x435

image14 580x435

image11 326x435