Članci

Svečano otvorenje Volonterskih točaka u partnerskim osnovnim školama

Logo Volimo volontiranje  Svečano otvorene Volonterske točke u partnerskim osnovnim školama

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u suradnji s partnerima, u sklopu projekta ‘Volimo volontiranje’, otvorili su tri Volonterske točke u trima partnerskim osnovnim školama.

Svečanost se održala u četvrtak 20. rujna 2018., a prisutni su bili: Ksenija Ostriž zamjenica gradonačelnika Koprivnice, ravnatelji gradskih osnovnih škola Sanja Prelogović, Gordana Gazdić Bohanec i Krešimir Grgac, Irena Babić iz Udruge „Rad na dar“ te ravnateljica Adela Sočev sa suradnicama iz GD CK Koprivnica.

Volonterske točke u partnerskim školama, u sklopu projekta ‘Volimo volontiranje’, opremljene su svaka s radnim stolom, 10 stolica, ormarom za radne materijale, jednim prijenosnim računalom s licencom, dvama tabletima i jednim profesionalnim fotoaparatom. Svu će opremu koristiti u daljnjim projektnim aktivnostima, ali i kasnije u njegovanju i podržavanju svih volonterskih akcija i aktivnosti. Opremu u vrijednosti 26.266,00 kn Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica ostavlja u trajnom vlasništvu svih partnerskih škola, a povodom svečanog otvorenja Volonterskih točaka ravnateljica Adela Sočev je svim ravnateljima uručila Darovnice kao dokaz darovanog inventara i tehničke opreme.

Kao što je najavljeno, otvorenjem Volonterskih točaka u partnerskim osnovnim školama, članovi volonterskih grupa dobili su mjesto za okupljanje i rad. Tu će osmišljavati i provoditi aktivnosti prikupljanja donacija u svojim školama te njegovati i promicati volontiranje. Prikupljene donacije namijenjene su korisnicima Socijalne samoposluge Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u suradnji s partnerima Gradom Koprivnica, Udrugom volontera Koprivničko-križevačke županije „Rad na dar“, koprivničkim osnovnim školama „Antun Nemčić Gostovinski“, „Đuro Ester“ i „Braća Radić“, provodi projekt ‘Volimo volontiranje’ financiran u sklopu Europskog socijalnog fonda (Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020.).

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

 

 


 

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u suradnji s partnerima, u sklopu projekta 'Volimo volontiranje', ovaj će tjedan u trima gradskim osnovnim školama otvoriti Volonterske točke, mjesta okupljanja članova volonterskih grupa.

Svečanost će se održati 20. rujna 2018. (četvrtak) u trajanju od 12.15 do 14.30 sati.

U 12.15 sati prvo ćemo otvoriti Volontersku točku u Osnovnoj školi „Braća Radić“, zatim u 13.00 sati u Osnovnoj školi „Antun Nemčić Gostovinski“ te u 13.45 u Osnovnoj školi „Đuro Ester“.

Otvorenjem Volonterskih točaka u partnerskim osnovnim školama, članovi volonterskih grupa dobit će svoje mjesto za okupljanje i rad. Tu će osmišljavati i provoditi aktivnosti prikupljanja donacija u svojim školama te njegovati i promicati volontiranje. Prikupljene donacije namijenjene su korisnicima Socijalne samoposluge Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

Upravo je Osnovna škola „Braća Radić“ prva u kojoj će mladi volonteri, članovi volonterskih grupa, organizirati akciju prikupljanja školskog pribora za najpotrebnije sugrađane već ovog mjeseca. U listopadu će učenici Osnovne škole „Đuro Ester“ prikupljati prehrambene namirnice, a u studenom će se prikupljati odjeća u Osnovnoj školi „Antun Nemčić Gostovinski“.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u suradnji s partnerima Gradom Koprivnica, Udrugom volontera Koprivničko-križevačke županije „Rad na dar“, koprivničkim osnovnim školama „Antun Nemčić Gostovinski“, „Đuro Ester“ i „Braća Radić“, provodi projekt 'Volimo volontiranje' financiran u sklopu Europskog socijalnog fonda (Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020.), a otvorenju Volonterskih točaka prisustvovat će predstavnici svih partnera u projektu.

volimo volontiranje lenta eu

 

volonterske tocke