Članci

Znanje kao dar

Domaćin početne konferencije europskog projekta „Znanje kao dar“ bila je naša škola ovog utorka, 31. listopada 2017. g.

Podsjetimo, u ovaj sveobuhvatni projekt uključene su sve tri koprivničke osnovne škole uz glavnog nositelja projekta, Grad Koprivnicu. Cilj projekta jest educirati nastavno osoblje i članove stručne službe škola o radu s darovitom djecom na predtercijarnoj razini u vidu identifikacije darovitih učenika, izrade individualiziranih planova i programa te njihove provedbe u radu s darovitim učenicima.

Nakon izjava za medije i uvodnih riječi gradonačelnika Mišela Jakšića te predstavnika Grada, g. Bojana Solomuna i gđe Maje Balaško, troje psihologa osnovnih škola osvrnulo se na prednosti i izazove rada s darovitim učenicima.

Budžet od gotovo 997.000 kuna osigurava nabavu potrebnih materijala, didaktičkih pomagala, studijske posjete i edukatore stručnjake s područja rada s darovitom djecom. Projekt sufinanciraju Europski socijalni fond i Grad Koprivnica.

Projekt „Znanje kao dar“ dodatno će obogatiti europsku dimenziju koju naša škola gradi unatrag nekoliko godina te ojačati kompetencije sudionika potrebne za nastavu 21. stoljeća.

IMG 20171031 123012

IMG 20171031 123236

IMG 20171031 123444

IMG 20171031 123032

 


 

 

Grad Koprivnica i tri osnovne škole potpisale sporazum za novi europski projekt Znanje kao dar

Kraj ove nastavne godine sve tri gradske osnovne škole obilježile su prvim korakom u realizaciji velikog projekta u surdanji s Gradom Koprivnicom kao nositeljem.

Na današnjoj konferenciji za medije ravnateljica OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ Gordana Gazdić-Buhanec, ravnateljica OŠ „Đuro Ester“ Sanja Prelogović, ravnatelj OŠ „Braća Radić“ Krešimir Grgac te gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić potpisali su Sporazum o partnerstvu u provedbi novog europskog projekta znakovitog naziva „Znanje kao dar“. Radi se o sveobuhvatnom projektu usmjerenom poticanju rada s darovitom djecom i učenicima na predtercijarnoj razini.

Projektni prijedlog razvijale su škole u bliskoj suradnji s predstavnicima gradskog odjela za europske projekte, g. Bojanom Solomunom i suradnicima.

Tijekom 18 mjeseci, koliko će projekt trajati, 172 učitelja i stručnih suradnika educirat će se o postupcima i načinima identificiranja darovitih učenika trećih razreda, a u kasnijoj fazi 21 učitelj i stručni suradnik proći će edukacije za izradu i provedbu individualiziranih programa za darovite učenike.

Projekt ukupne vrijednosti 996.454 kn odobrila je Agencija za strukovno obrazovanje, a provedbu će se financijski podržati Europski socijalni fond i Grad Koprivnica kao glavni nositelj spomenutog projekta.

Martina Kobaš

1

2

3

4