9. Susret hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić“

Osnovna škola Ljudevita Modeca iz Križevaca i Udruga za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“ u subotu 25. travnja 2020. objavili su rezultate natječaja na 9. Susretu hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić“ za književno i likovno stvaralaštvo učenika osnovnih škola u Republici Hrvatskoj te su javnosti predali zbornik najuspjelijih radova „Stijena mog života“.

U Križevce je na natječaj pristiglo 126 književnih radova te 120 likovnih radova iz ukupno 62 škole s područja cijele Republike Hrvatske.

Na književni natječaj javilo se 117 učenika iz 47 škola te 7 učenika koji su se na natječaj javili samostalno. Natječaj je obuhvaćao tri žanra (poezija, proza, igrokazi) te je pristiglo 80 pjesmama, 38 proznih radova i 8 igrokaza.

Na likovni natječaj javilo se 111 učenika iz 36 škola te 14 učenika koji su se na natječaj javili samostalno.

Članovi stručnoga ocjenjivačkog povjerenstva (za književni natječaj u sastavu: Sonja Tomić, Jasna Šego i Vojmil Žic; za likovni natječaj u sastavu: Sonja Tomić, Tomislav Buntak i Vojmil Žic), nakon što su pročitali i pregledali radove koji su im dostavljeni bez podataka o autorima, donijeli su odluku o rezultatima ovogodišnjega natječaja.

Vrlo lijepi uspjeh postigli su učenici naše škole:

POEZIJA:
Rafaela Dotov, 2.b Moj vikend tata, dodatna nagrada, mentorica Sanja Brkić

Mirjam Dolenec, 4.c Tatine ruke, pohvala, mentorica Đurđica Pošta

LIKOVNI RADOVI:
Nela Horvat, 2.b Sigurne u rukama dobroga oca, 2. nagrada, mentorica Sanja Brkić

Grgur Ivanković, 3a. Moj otac, pohvala, mentorica Sanja Šikić Rupa

Marta Kuparić, 4.c Tata pere suđe – pomaže mami, pohvala, mentorica Đurđica Pošta

Susret hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić” jedini je natječaj i susret za dječje duhovno književno i likovno stvaralaštvo na nacionalnoj razini u Republici Hrvatskoj za djecu osnovnih škola. Nazvan je prema križevačkom župniku na glasu svetosti Stjepanu Kranjčiću koji je i sâm pisao književne radove katoličke tematike.

Zbornik se u digitalnome obliku može pogledati i preuzeti na poveznici:

https://djecji.kranjcic.hr/