Tečaj Junior spasilac

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem organiziralo je u sklopu projekta Sigurnost na vodi tečaj Junior spasilac. Trodnevni tečaj uspješno je prošlo 18 polaznika, učenika četiri koprivničke osnovne škole.

Junior-2

Tečaj se odvijao od 7. do 9. veljače 2024. u prostorijama GDCK Koprivnica i na Gradskim bazenima Cerine. Vodio ga je regionalni koordinator Službe spašavanja života na vodi HCK za Primorsko-goransku i Ličko-senjsku županiju Ivan Uravić, dok je edukaciju iz prve pomoći polaznicima održala licencirana predavačica dr. Ana Evačić Lončar.

Polaznici su na tečaju uspješno savladali ili usavršili vještine u vodi, uključujući skokove, tehnike plivanja i spašavanja, zatim različite načine komunikacije, vezanja čvorova te osnovne postupke pružanja prve pomoći. Nakon dva dana predavanja u koprivničkom Crvenom križu i vježbi na bazenima, svi polaznici su trećeg dana uspješno položili teorijski i praktični dio ispita nakon čega su im podijeljene i diplome.

Osposobljeni juniori spasioci iz naše Škole su Petar Ferčec, Bernard Brlošić, Patrik Krznarić i Niko Županić.

Mladim spasiocima čestitamo na uspješno položenom tečaju i želimo da ako se nađu u situaciji za koju su obučeni uspješno primjene sva svoja znanja i vještine.

Goran Višak, prof.

Junior-3

Junior-5