Vito Matiša je osvojio 5. mjesto na državnom natjecanju mladih tehničara

U Vodicama se od 2. do 5. svibnja održalo 65. državno natjecanje mladih tehničara – najstarijeg i jednog od najbrojnijih i najsloženijih natjecanja osnovnoškolaca u Republici Hrvatskoj. Naši učenici su osvojili prva tri mjesta na županijskom natjecanju iz kategorije Robotsko spašavanje žrtve te je Vito Matiša, učenik 8. razreda, kao prvoplasirani pozvan na državno natjecanje gdje je predstavljao našu školu, ali i Koprivničko-križevačku županiju.

Učenik Vito Matiša iz 8. razreda natjecao se u kategoriji Robotsko spašavanje žrtve. Vito je nakon pisanja pismenog ispita, programirao svog robota za praćenje zahtjevne staze te je predstavio svoj rad povjerenstvu za ocjenjivanje.

Natjecanje se sastojalo od pisanja pismenog ispita u trajanju od 90 minuta, potom su učenici izrađivali svoju tehničku tvorevinu za što su imali 8 sati, nakon toga su radili prezentacije i pripremali se za predstavljanje rada te su morali predstaviti rad, za što su imali 2 sata. Naravno da učenici nisu cijelo vrijeme radili, nego su imali i pauze za odmor, ručak, večeru, a cijelo natjecanje je trajalo dva dana.

Vito je prvi put sudjelovao na državnom natjecanju te je dao sve od sebe da ostvari što bolji rezultat. Samo natjecanje je bilo iznimno naporno i teško, ali Vito je pokazao ustrajnost, želju, volju, snalažljivost i uspio je ostvariti veliko 5. mjesto.

Viti čestitamo i želimo puno uspjeha i na budućim natjecanjima.

mentor Boris Tonc

1

2

3