Izvanučionička nastava glazbene kulture

Učenici osmog razreda realizirali su, 19. travnja 2023., izvanučioničku nastavu glazbene kulture. U cjelodnevnom druženju posjetili su HNK u Zagrebu gdje su gledali predstavu Tko pjeva zlo ne misli te posjetili Muzej čokolade.

1

Uz odličnu glumačku postavu predstave, učenici su vidjeli i prekrasnu unutrašnjost kazališta. Nakon predstave prošetali smo do Cvjetnog trga.

Muzej čokolade smo posjetili u četiri grupe. Imali smo stručno vodstvo i degustaciju. Učenici su na zabavan način obradili gradiva koja uče ili će tek učiti u školi (primjerice kako je nastala čokolada, kakva se čokolada jela u kojem povijesnom periodu i koje su hrvatske tvornice prve proizvodile čokoladu); iz biologije (što je kauliflorija, kakve veze ima sa drvom kakaovca, kako izgleda njegov plod i kakvog je okusa zrno kakaa), kao i iz kemije (kako se razlikuju vrste čokolade i kakve veze apotekari imaju s izumom praline) te geografije (otkuda dolazi prvi kakaovac, tko proizvodi najviše kakaovih zrna, a tko pojede najviše čokolade).

Izvanučioničku nastavu organizirala je učiteljica glazbene kulture Irena Falat uz pomoć razrednika i učitelja pratitelja: Kristina Kralj, Mirjana Kalavarić, Hrvoje Šelimber, Anita Ružman Branković, Mihaela Juriša i Lidija Vranar.

Ciljevi i zadaće izvanučioničke nastave glazbene kulture su u potpunosti realizirani.

2

3

4

5

6