Natjecanja u plivanju i badmintonu 2022.

Ovaj tjedan Nemčići su sudjelovali na dva školska sportska natjecanja. Na bazenima ”Cerine” u Koprivnici 7.studenoga održano je županijsko natjecanje u plivanju.

PLIVANJE2

Prijavile su se samo dvije škole, naša i Osnovna škola ”Braća Radić” Koprivnica.

Natjecanje je održano u ženskoj i muškoj konkurenciji, a svaki natjecatelj je plivao 50m u jednoj od disciplina (prsno, leđno, delfin ili kraul) te 50m u štafeti (slobodno ili mješovito).

Naše plivačice i plivači dobro su plivali, no ovaj put su protivnici bili bolji u obje konkurencije te izborili plasman na državno natjecanje.

Za našu školu natjecali su se:

Paula Lovasić (4.b), Helena Čempuh (4.b), Greta Jurić (5.a), Karolina Novak (5.a), Klara Fucak (6.b), Dora Fucak (8.b), Isabella Victoria Švegović (8.b), Mia Maljak (8.b), Alan Banek (4.b), Karlo Ferčec (5.a), Marko Ferčec (5.c), Petar Koluder (6.b), Bernard Brlošić (7.c), Petar Ferčec (7.c), Niko Županić (7.d), Fran Katar (8.b) i Jan Šijak (8.c).

PLIVANJE1

PLIVANJE3

PLIVANJE4

 


 

 

Osnovna škola ”Đuro Ester” bila je domaćin međuopćinskog natjecanja u badmintonu za djevojčice i dječake osnovnih škola-skupina Koprivnica. Natjecanje je održano 10.studenoga u sportskoj dvorani ”Vinko Zember”, a sudjelovale su dvije ženske i četiri muške ekipe.

Učenice naše škole Zita Husnjak (7.b), Matilda Samardžić (8.a), Sara Rušak (8.a) i Vita Remenar (8.a) odigrale su vrlo neizvjesne mečeve i na kraju tijesno izgubile od učenica OŠ ”Braća Radić” Koprivnica (3:2).

U muškoj konkurenciji natjecali su se učenici četiri gradske škole: OŠ ”Đuro Ester”, OŠ ”Braća Radić”, OŠ ”Podolice” i OŠ “Antun Nemčić Gostovinski”.

Učenici naše škole Petar Lovasić (6.d), Pavle Peradin (6.d) i Vilim Kereš (7.c) osvojili su 2. mjesto. Prvo su pobjedili u mečevima protiv učenika OŠ ”Braća Radić” (3:0) dok su u finalu izgubili od učenika OŠ ”Podolice” (0:3).

Voditeljica ekipa na ovim natjecanjima bila je učiteljica tjelesne i zdravstvene kulture Danijela Šimek.

BADMINTON1

BADMINTON2

BADMINTON3

BADMINTON4

BADMINTON5