Putujmo na Island!

U sklopu Erasmus+ KA1 projekta The next cycle: embrace the challenge, naša učiteljica Tjelesne i zdravstvene kulture, Marija Mišković uputila se u glavni grad Islanda - Reykjavik.

8

 

Ova država-otok, kako bi mnogi rekli “planeta za sebe”, mjesto s očaravajućom prirodom pružilo je mogućnost realizacije mobilnosti i polaganja tečaja polaznicima iz raznih dijelova Europe.

Tečaj “Outdoor recreation, fitness and nature for a healthy lifestyle” obogaćen različitim inovativnim i zanimljivim sadržajima iz tjelesno-zdravstvene domene poput planinarenja, pješačenja, plivanja odnosno rekreacije i vježbanja na otvorenom omogućio je stjecanje novih znanja i vještina te primjenu istih u vanjskim uvjetima.

Susret s kolegama iz drugih zemalja (Mađarske, Češke, Slovačke, Reunion Islands-Francuske, Španjolske, Portugala i Finske) doprinio je razvoju iskustva, učenju o uvjetima rada u njihovim zemljama te nastojanju primjene naučenog.

Sudjelovanje na ovom izuzetno zanimljivom tečaju dodatno je obogatila provedba kinezioloških aktivnosti na otvorenom i stapanje s prirodnim bogatstvom kakvo možemo susresti samo na Islandu.

U sklopu tečaja omogućen je posjet prirodnim atrakcijama poput:

Lava tour - razgledavanje vulkana i erupcijskih, geotermalnih područja, Golden circle - mjesto gdje se razdvajaju sjevernoamerička i euroazijska tektonska ploča odakle seže pogled na slapove, geotermalne rijeke i gejzire,

Južna obala Islanda - specifične crne plaže okovane kockama leda i specifičnim kvadratnim stijenama od bazalta.

Zasigurno možemo reći da je Island zemlja vatre i leda, specifičnih boja, sjevernoatlantske struje, umjerene polarne klime i gostoljubivih ljudi koji žive u skladu s prirodom koja ih okružuje.

Island je ostavio predivan dojam i učinio ovo iskustvo posebnim koje će ostati zarezano dugo u pamćenju.

Marija Mišković,

učiteljica Tjelesne i zdravstvene kulture

3

4

9

10

11

13

14

15

16

17

19

20