Osmi razredi na izvanučioničkoj nastavi 2022.

Učenici 8.a, b, c i d razreda bili su na izvanučioničkoj nastavi u Zagrebu. Posjetili su kazalište Komedija gdje su uživali u mjuziku Mama Mia te ih je dočekala odlična postava: Renata Sabljak, Đani Stipaničev, Vanda Winter, Mila Elegović i mnogi drugi.

1

Nakon mjuzikla posjetili su Muzej čokolade. U Muzeju čokolade je organiziran obilazak uz vodstvo i degustaciju gdje su učenici na zabavan način naučili kako je nastala čokolada, kakva se čokolada jela u kojem povijesnom periodu i koje su hrvatske tvornice prve proizvodile čokoladu; što je kauliflorija, kakve veze ima sa drvom kakaovca, kako izgleda njegov plod i kakvog je okusa zrno kakaa, ali i kako se razlikuju vrste čokolade i kakve veze apotekari imaju s izumom praline, te otkuda dolazi prvi kakaovac, tko proizvodi najviše kakaovih zrna, a tko pojede najviše čokolade. Uz stručno vodstvo, učenici su degustirali devet vrsta čokolade.

U pratnji lokalnog vodiča išli su u obilazak i razgled grada: zgrada Vlade, Trga i crkve sv. Marka, kule Lotrščak, kule Grič, Kamenitih Vrata, Radićeve ulice, Tkalčevićeve ulice i Krvavog mosta, prilikom čega su upoznali Gradec i Kaptol sa svim njihovim tajnama koje skrivaju stoljećima.

Izvanučioničku nastavu organizirala je učiteljica glazbene kulture Irena Falat uz pratnju kolega: Martina Hegedušić, Hana Taras, Helena Balaško, Goran Višak, Tihana Cvek i Zoran Crnčić.

 

3

7

8

10

11

12

13

14

15