Atletska natjecanja 2022.

U utorak, 12. travnja 2022. naša škola bila je domaćin međuopćinskog natjecanja u atletici za djevojčice i dječake osnovnih škola skupine Koprivnica.

Natjecanje je održano na školskom igralištu i u školskoj sportskoj dvorani ”Branimir” u disciplinama: trčanje 100m, trčanje 300m, trčanje 600m za djevojčice, trčanje 800m za dječake, trčanje štafeta (100m, 200m, 300m i 400m), skok u vis, skok u dalj, bacanje kugle i bacanje vorteksa.

Na natjecanju su sudjelovale 2 ženske ekipe (OŠ ”Braća Radić” Koprivnica i OŠ ”Antun Nemčić Gostovinski” Koprivnica) i 3 muške ekipe (OŠ ”Braća Radić” Koprivnica, OŠ ”Đuro Ester” Koprivnica i OŠ ”Antun Nemčić Gostovinski” Koprivnica).

Prvo mjesto u ženskoj konkurenciji osvojile su učenice OŠ ”Antun Nemčić Gostovinski”, a u muškoj konkurenciji učenici OŠ ”Braća Radić” Koprivnica.

Kao posebni gosti na natjecanju su nam se pridružili učenici i mentori Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju ”Podravsko sunce” kojima je ovo natjecanje poslužilo kao priprema za državno natjecanje.

Učenice naše škole osvojile su ekipno 1.mjesto, a učenici 2.mjesto.

Za žensku ekipu ŠSD „ANG“ natjecale su se: Ela Radiček (8.a), Nika Premec (8.a), Tina Zamljačanec (8.c), Dora Ferčec (8.d), Dora Lovrinović (7.b), Mia Maljak (7.b), Tara Galić (7.b), Vanesa Remenar (7.b) i Ivana Cenko (7.c).

Za mušku ekipu ŠSD „ANG“ natjecali su se: Petar Jagić (8.b), Sven Povijač (8.b), Jakov Jurić (8.b), Noah Samuel Špičak (8.c), Fran Keser (8.d), Gregor Gašparić (8.d) i Gabriel Sebastian Sarapa (7.d).

Pobjednici međuopćinskog natjecanja (učenice OŠ ”Antun Nemčić Gostovinski” i učenici OŠ ”Braća Radić”) sudjelovali su na županijskom natjecanju koje se održalo 26. travnja 2022. na atletskom stadionu u Križevcima.

Uz školu domaćina, OŠ ”Vladimir Nazor” koja je imala natjecatelje u muškoj konkurenciji, na natjecanju su još sudjelovale i učenice OŠ ”Ljudevita Modeca” Križevci.

U ženskoj konkurenciji pobjedile su učenice iz Križevaca sa samo jednim bodom prednosti u odnosu na naše cure, dok je u muškoj konkurenciji pobjeda pripala ekipi iz Koprivnice. Oni će sredinom svibnja biti predstavnici naše županije na državnom natjecanju u Puli.

Za žensku ekipu ŠSD „ANG“ natjecale su se: Tina Zamljačanec (8.c), Dora Ferčec (8.d), Dora Lovrinović (7.b), Mia Maljak (7.b), Tara Galić (7.b), Vanesa Remenar (7.b), Ivana Cenko (7.c), Katja Gregurić (7.c) i Vanessa Lengelić (7.c).

                                                                                    

                                                                                                                               Danijela Šimek,

                                                                                                                               učiteljica TZK

Atletika1

Atletika2

Atletika3

Atletika4

Atletika5

Atletika6

Atletika7

Atletika8