Uspjeh Nemčića na Međuopćinskoj razini LiDraNo 2022.

Međuopćinska razina smotre literarnog, novinarskog i dramskog stvaralaštva LiDraNo 2022. održana je 16.veljače 2022. u on line obliku, a škola domaćin joj je bila OŠ Mihovil Pavlek Miškina Đelekovec. Nakon održane Školske smotre u Đelekovcu su nas u literarnom izrazu predstavljali Jakov Jurić, 8.b, Noa Samardžić, 3.a i Karlo Gregur, 3.a, a u novinarskom Magdalena Vargantolić Benjak, 7.d, Ava Magdić, 7.d, Karolina Điko, 7.a i Kiara Horvat, 6.c. te učenici Petar Štefanec, Minja Krošnjar i Petra Orban, 6.a. koji su predstavili svoju radijsku emisiju. U dramskom stvaralaštvu okušali su se Ana Čićmak, 2.b, Gita Posavec, 6.b i Leonardo Šitum, 7.b.

Mentori učenicima su bile učiteljice Dragana Antić, Suzana Hergotić, Mihaela Juriša, Marija Levak, Anita Ružman Branković i Danijela Tenčić.

Za Županijsku razinu LiDraNo 2022. predloženi su učenici Magdalena Vargantolić Benjak sa svojim novinarskim radom, komentarom dokumentarnog filma „Na sporednom kolosijeku“, Zahvalnost- ključ svega, učenik Leonardo Šitum koji je krasnoslovio pjesmu Sergeja Jesenjina: Harmoniko sviraj, zvoni pjesmo mila te članovi Radijske skupine – Petar Štefanec, Minja Krošnjar i Petra Orban s radijskom emisijom – Govori mi o prijateljstvu.

LiDraNo je oduvijek otvarao neizmjerne mogućnosti za kreativnost i nadmetanje školskih dramskih, novinarskih, literarnih, video i radio družina. Učenici i njihovi voditelji kroz školsku godinu ulažu mnogo truda, rada i kreativnosti u svoje male stvaralačke projekte. Mali i veliki Nemčići već godinama tako uspješno nose titule ponosnih Lidranovaca

Čestitamo odabranim učenicima i njihovim mentorima te im želimo puno uspjeha na Županijskoj smotri Lidrano 2022. koja će se održati u Novigradu Podravskom.

Anita Ružman Branković, učiteljica hrvatskog jezika