Nastavljamo s europskim projektima

OŠ “Antun Nemčić Gostovinski” već godinama uspješno provodi različite Erasmus+ projekte. Dosad je uspješno završila KA1 projekt „Perpetuum mobile“ gdje su učitelji, ravnateljica i stručni suradnici stekli nova iskustva iz 7 različitih europskih zemalja. Jedan od rezultata ovog projekta svakako je i Europski kutak – specijalizirana višenamjenska multimedijska prostorija namijenjena školskim europskim projektima.

Završen je i KA2 projektom „I know where I am from“ u suradnji s još 5 škola iz različitih država. U ovom projektu osim učitelja i ravnateljice, sudjelovali su i učenici. Posjetili su Grčku, Španjolsku, Mađarsku, Italiju i Poljsku a dio pojedinih mobilnosti obavili su virtualno zbog pandemije COVID 19. Privučeni pozitivnim iskustvima iz prijašnjeg KA1 projekta „Perpetuum mobile“ odlučili su nadograditi novostečena iskustva i napraviti još nekoliko KA1 projekata „Perpetuum mobile – Evolucija“ i Perpetuum mobile: Krug vrlina. Projekti su zbog pandemije započeli s mobilnostima tek od ove školske godine. Do sada su završene dvije mobilnosti - u Grčku i Irsku, gdje su nastavnici pohađali strukturirane tečajeve.

S radošću se najavljuje najnoviji KA1 projekt „Novi Krug – Prigrli izazov“ koji je službeno započeo s provedbom 1.12.2021. Na mobilnosti će otići 5 osoba različitih profila: ravnateljica, učiteljica tjelesne i zdravstvene kulture, učiteljica iz matematike te dvije učiteljice razredne nastave.

Ravnateljica škole posjetiti će Irsku gdje će pohađati strukturirani tečaj Outdoor and Environmental education. Učiteljica iz matematike nadograditi će svoja STEM znanja u Belgiji na tečaju 4cing ICT in classroom. Učiteljica tjelesne i zdravstvene kulture otići će na daleki Island i saznati kako zdravije živjeti na tečaju Outdoor recreation, fitness, sport and healthy lifestyle. Dok će učiteljice razredne nastave otići u Sloveniju na job shadowing odnosno Austriju na tečaj od emocionalnoj inteligenciji.

Ovaj projekt nastavak je prethodnih projekata Perpetuum Mobile, Perpetuum Mobile: Evolucija i Perpetuum Mobile: Krug vrlina. Uz stjecanje potrebnih kompetencija, stvaraju zdravu jezgra motiviranih i educiranih ljudi koji će izraditi i provoditi pozitivnu, inovativnu i razvojnu strategiju djelovanja škole.

sufinancirano      Logo-agencija za mobilnost i programe EU