Aktivnosti u Tjednu izvrsnosti - "Knowledge Well"

Tjedan izvrsnosti za učitelje, stručne suradnike i izvrsne učenike u projektu „Knowledge Well“

Projekt „Knowledge Well“ nastavio se nizom aktivnosti za učitelje, stručne suradnike i izvrsne učenike u „Tjednu izvrsnosti“ od 6. do 10. prosinca 2021. godine.

„Tjedan izvrsnosti“ započeo je u ponedjeljak, 6.12.2021., konferencijom za izvrsne učenike u Domu mladih. Cilj konferencije bio je potaknuti motivaciju i inspirirati sudionike predavanjima glumca Jana Kerekeša, biologa Gorana Šafareka, doktora i glazbenika Matije Evačića i Tik Tokera Darija Marčaca. Predavači su učenicima pričali svoja životna iskustva i što za njih znači uspjeh.

Učenici su istaknuli da su im predavanja bila odlična i zanimljiva te da je važno čuti iskustva različitih ljudi i rado bi da neke od predavača ugostimo u našoj školi.

U srijedu, 8.12.2021. održala se konferencija za učitelje i stručne suradnike. Predavači su bili: Dejan Nemčić koji je osvojio nagradu Global Teacher Award kao najbolji profesor geografije na svijetu, Iva Ružić koja je diplomirala na Sveučilištu Harvard te dobila nagradu kao najbolja studentica u radioničkim predavanjima, Željko Posavec, profesor u Srednjoj školi Ludbreg te Ivana Matić, osnivačica i direktorica Women in Adria. Svi su oni ostvarili uspjeh na akademskom i poslovnom području i svojim su pričama inspirirali učitelje za daljnji rad i razvoj.

U četvrtak, 9.12.2021., održane su radionice za mentore u Osnovnoj školi „Đuro Ester“. Radionicu Put prema uspjehu vodila je Tihana Svoboda iz Udruge Klikeraj gdje nas je upoznala s teoretskim i praktičnim primjerima pristupa i motiviranja učenika. Drugu radionicu održala je Božena Barbarić iz tvrtke Opstanak koja nam je predstavila pametne kocke i načine rada s njima.

Zadnjeg dana, 10.12.2021., učenici su imali radionicu Imam ideju pod vodstvom Tihane Svoboda iz Udruge Klikeraj na kojoj su učili kako doći do nove ideje i kako ih prezentirati da budu privlačne drugima. Učitelji i stručni suradnici su sudjelovali na dvije radionice. Radionica Dobra komunikacija održana je u našoj školi, a radionica Mentalno zdravlje u Osnovnoj školi Braća Radić. Obje radionice vodila je Marija Jurić iz Udruge Klikeraj. Učitelji su upoznati s primjerima dobre komunikacije i načinima postupanja u problemskim situacijama.

Na sve su aktivnosti „Tjedna izvrsnosti“ putem video konferencija uključeni mađarski partneri iz Pečuha i Heviza.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

09