Uspjeh naših učenika na natječaju Moja županija bez korupcije

Antikorupcijsko povjerenstvo Koprivničko-križevačke županije ove je godine sedmi put raspisalo natječaj Moja županija bez korupcije. Natječaj se provodi s ciljem podizanja svijesti o važnosti uloge građana i uloge osobne odgovornosti u stvaranju društva s nultom tolerancijom na korupciju.

Na sudjelovanje su pozvani učenici osnovnih i srednjih škola na području Koprivničko-križevačke županije.

Svoje viđenje korupcije kao društveno neprihvatljive pojave, učenici izražavaju likovnim i literarnim radovima te video radovima.

Na natječaj se mogu prijaviti individualni ili skupni radovi.

Učenici su podijeljeni u dvije skupine:

PRVA SKUPINA: učenici osnovne škole od prvog do osmog razreda

DRUGA SKUPINA: učenici srednje škole.

Kriteriji pri ocjenjivanju radova su:

a) usklađenost s uvodnim tekstom Natječaja na prijavu radova

b) inovativnost

c) kreativnost

d) razrađenost ideje i cjelokupna kvaliteta rada.

Radovi se prijavljuju pod zaporkom, a ocjenjuju ih članovi Antikorupcijskog povjerenstva Koprivničko-križevačke županije.

Uz priznanja, za pobjedničke radove osigurane su nagrade:

1. nagrada 500 kuna

2. nagrada 300 kuna

3. nagrada 200 kuna

Na Međunarodni dan borbe protiv korupcije, 9. prosinca 2021., Antikorupcijsko povjerenstvo Koprivničko-križevačke županije održalo je dodjelu zahvalnica i nagrada za radove koji su ove godine proglašeni najboljima.

Naši učenici i ove godine postigli su izvrsne rezultate!

U kategoriji likovnih radova, 1. nagradu osvojile su Greta Jurić i Maria Picer, učenice 4.c, za svoj rad pod nazivom Ne daj se upecati. Mentorica učenicama bila je učiteljica Senka Pintarić

Učenici 2.c Zoa Mlinarić, Ozana Kapus, Leon Rus, Ema Vrbanić i Marija Bunić osvojili su 2. nagradu za svoju slikovnicu Korupcijo stani, ne gnjavi! Mentorica učenicama bila je Đurđica Pošta.

U kategoriji literarnih i video radova, 1. mjesto osvojile su Luca Jukić i Nora Zember Kukec, učenice 4.c, za svoj rad pod nazivom Zviždač. Mentorica učenicama bila je učiteljica Senka Pintarić.

Fotografije sa svečanosti dodjele nagrada i priznanja te nagrađene video radove možete pogledati na sljedećoj poveznici:

https://kckzz.hr/zupan-urucio-zahvalnice-mentorima-u-sklopu-natjecaja-moja-zupanija-bez-korupcije-ucenici-svojom-kreativnoscu-dali-doprinos-borbi-protiv-korupcije/

Učiteljice: Đurđica Pošta i Senka Pintarić

1

2

3