Obilježavanje Večeri matematike 2021. u našoj školi

Poučno i zabavno na Večeri matematike

Kroz četiri dana, od 30. studenog do 3. prosinca 2021. 342 učenika naše Škole je sudjelovalo u obilježavanju Večeri matematike. Učiteljice i učitelji su pripremili mnogobrojne i zanimljive aktivnosti u koje su bili ukjučeni učenici od prvog do osmog razreda.

Samo neke od aktivnosti su bile i: Brojanje od zadanog broja, Skakavac u zemlji brojeva, Dvadeset, Baloni i kamioni, Digitalne igrice, Igra memorije sa Svetim Nikolom, Brojevi do 5, Geometrijska tijela, Geometrijski likovi - kviz, Bingo, Tri od jedne kune, Zbrajanje i oduzimanje s kockicama (dvoznamenkasti brojevi), Mjesne vrijednosti, Preklopljene kartice, Domino, Šah, Tangram, Do blaga, Sudoku za početnike i za znalce, Matematičke slikovnice, Pustolovine pravca p, Asocijacije, Opeka po opeka, Matematička priča uz film nastao prema Mondrianovoj slici Broadway Boogie Woogie, Tajna poruka, Božićno tangram, Vedska matematika.

Još jedna Večer matematike je protekla u ugodnom, zabavnom i inspirativnom ozračju.

Zahvaljujemo se svim učenicima i učiteljima na sudjelovanju i podršci te se veselimo idućoj godini i novim doživljajima.

Kako je bilo možete pogledati i u fotogaleriji: Fotogalerija -  Večeri matematike 2021.

Školske koordinatorice:

Đurđica Pošta i Željka Markešić

 


Matematika je lakša uz nove zbirke zadataka 

Povodom projekta Večer matematike, školska knjižnica nabavila je nove zbirke zadataka izdavačke kuće Alka script. Učenici su na zanimljiv način ponovili gradivo, rješavali matematičke zadatke iz zbirke i pritom se zabavili. Zbirke zadataka učitelji će moći koristiti u redovnoj i dodatnoj nastavi te na taj način približiti učenicima zanimljiv svijet matematike.

Školska knjižničarka Paula Rajh

vecer matematike

 


 

Večer matematike obilježavamo tijekom četiri dana od 30. 11. 2021. do 3. 12. 2021. te se nadamo da će na i ove godine biti zabavno i poučno.

Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu - zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.

Svjesni smo da je ove godine provedba otežana zbog epidemiološke situacije, zabrane miješanja odgojno-obrazovnih skupina, stoga najavljujemo raznovrsne aktivnosti pojedinih razredni odjela.

Učitelji razredne i predmetne nastave će provoditi aktivnosti na satovima dodatne ili redovne nastave ili će jedna do dvije aktivnosti objaviti putem platforme Teams svakog pojedinog razrednog odjela.

Za razrednu nastavu, u suradnji s Učiteljskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, su pripremljene i digitalne slikovnice koje su popraćene digitalnim kvizovima.

Ove je godine sponzor Večeri matematike Photomath. Photomath je brzorastuća EdTech tvrtka čija je istoimena mobilna aplikacija #1 na svijetu za učenje matematike. Uz pomoć napredne tehnologije strojnog učenja, aplikacija skenira i potom rješava i objašnjava matematičke zadatke, bilo tiskane, bilo one napisane rukom. Broj preuzimanja aplikacije je premašio 250 milijuna globalno, a aktivno ju koristi desetine milijuna korisnika u svijetu svaki mjesec. Photomath je jedan od najuspješnijih hrvatskih izvoznih proizvoda, dostupan je na više od 30 jezika i preko 195 država diljem svijeta, a mjesečno riješi i objasni preko 2 milijarde matematičkih problema!

Poveznica na Hodogram Večeri matematke: Večeri matematike 2021.

Željka Markešić, uč. savjetnica

Đurčica Pošta. učiteljica razredne nastave