Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje 2021.

Mjesec listopad je u našoj školi protekao u znaku Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Učenici naše škole su zajedno sa svojim učiteljima te unutar svojih obitelji odvojili dio vremena da odaju počast Zemlji, koja nam daruje svoje plodove i donosi hranu na naše stolove.

Prikupljali su jesenske plodove, učili o važnosti zdrave prehrane, pripremali zdrav doručak i smoothije, promatrali prirodu i sudjelovali u jesenskim berbama i pripremanju zimnice,izrađivali likovne radove, mijesili i pekli kruhove i kiflice.

U svojoj zahvalnosti nismo zaboravili i one kojima je potrebna naša pomoć da se i na njihovim stolovima nađe sve kako bi im svaki dan bio blagoslovljen mirisom kruha i nade u bolje sutra.

Zato smo i ove godine u suradnji s Crvenim križem sudjelovali u prikupljanju osnovnih namirnica te u akciji Solidarnost na djelu.

Prikupljeno je ukupno 363 kilograma različitih prehrambenih namirnica. Prikupljanje donacija provele su volonterske skupine škole, a ti prehrambeni proizvodi uskoro će biti podijeljeni korisnicima Socijalne samoposluge u Koprivnici i potrebitima na području okolnih općina. Humanitarno djelovanje Nemčića u listopadu ovime nije završilo, još je u tijeku prikupljanje novčanih donacija za akciju “Solidarnost na djelu”.

Dragi učenici, učitelji, roditelji, bake i djedovi, hvala Vam na vašem trudu, aktivnosti i fotografijama koje ste nam poslali. Neizmjerno je lijepo vidjeti naše učenike koji s osmijehom i ponosom pokazuju svojih ruku djelo, osjetiti duh razrednog zajedništva, ljubavi i obiteljske topline koja isijava iz fotografija koje ste nam poslali.

Sve prikupljene fotografije možete pogledati u filmiću na poveznici: https://drive.google.com/file/d/1z0ZHirjrQfozhnATy7lHyErJ3vLhGNzb/view

Hvala vam na svemu i ne zaboravimo svakog dana biti zahvalni za ono što imamo i pomoći kome možemo jer: DOBRO SE DOBRIM VRAĆA!

Veliki pozdrav od svih Nemčića