Erasmus u Irskoj

U sklopu Erasmus+ projekta “Perpetuum mobile – Evolution" učitelj njemačkog jezika Nino Klobučarić, proveo je tjedan dana u Republici Irskoj (12. – 19. rujna 2021.), u zemlji burne prošlosti i stoljetne tradicije. Ta mala europska država smještena na irskom otoku i u samoj blizini Britanskog otočja broji gotovo 5 milijuna stanovnika i jedna je od najrazvijenijih članica Europske unije.

Njegovo odredište u Irskoj bio je stoljetni vikinški grad Dublin. S gotovo pola milijuna stanovnika najveći je i glavni grad Republike Irske. U grad je stigao avionom iz Zagreba s presjedanjem u Frankfurtu.

Zadaća njegovog posjeta Dublinu bio je strukturirani tečaj pod nazivom “Photo and Video Making in Classroom – The Power of Multimedia”. Društvo na tečaju pravili su mu ostali polaznici iz Španjolske, Češke, Mađarske i Poljske. Tečaj je trajao pet dana i bio je radioničkog karaktera. Sve radionice odvijale su se u St. Mary’s Boy School. Uz već poznate IKT alate kao što su Kahoot, Canva i Snapseed, dobio je uvid i u neke nove edukacijske alate kao što su EdPuzzle ili TeDEd, čime će dodatno unaprijediti svoju nastavu.

Svoje slobodno vrijeme proveo je u razgledavanju grada i bliže okolice. Izdvojio je posjet destileriji Jamison, Trinity sveučilištu, Book of Kells, Spire of Dublin, katedrali sv. Patrika u Dublinu, te Glendalough i Bray u okrugu Wicklow.

Ovakvi projekti svakako su korisni jer se ljudi još više osamostaljuju i usavršavaju, a dašak nove kulture i jezika nešto je što bi svaki čovjek trebao doživjeti.

1

2

3

4