Knowledge Well - terenska nastava u Pečuh

Kao nastavak projekta „Knowledge Well“ učenici i učitelji naše škole zajedno su s ostalim sudionicima projekta iz druge dvije škole 22. rujna otputovali na dvodnevnu terensku nastavu u Pečuh u Mađarskoj.

Po dolasku u Pečuh smo, prema izabranim predmetima (matematika, informatika, povijest, geografija, kemija i biologija), krenuli u upoznavanje grada.

Posjetili smo povijesni muzej Cella Septichora, gdje su očuvani ostaci grobnica kasnog rimskog i paleokršćanskog doba, Vasarely Museum- muzej umjetnosti otvoren 1976. godine sadrži djela i zbirku Victora Vasarelyja te pobliže upoznali grad vožnjom malom željeznicom. Nakon razgledavanja grada zaputili smo na ručak u Palatinus Grand Hotelu u kojem smo kasnije odsjeli.

Nakon smještanja u hotel, krenuli smo na radionice gdje smo se upoznali s našim mađarskim partnerima iz Osnovne škole Mihály Sztárai koji su i pripremili radionice.

Idući smo dan bio je rezerviran za razgledavanje pa smo autobusom stigli do TV tornja od kojega smo planinarili do visoravni Tettye koja je služila kao mjesto održavanja mnogih folklornih festivala u posljednjih 200 godina. Tamo smo se fotografirali, još se malo divili predivnom pejzažu i krenuli natrag u grad gdje smo dobili slobodnog vremena.

Nakon toga morali smo se oprostiti od predivnog grada Pečuha i zaputiti se natrag u Koprivnicu.

Nadamo se da će se ovakvo predivno putovanje uskoro ponoviti!

IMG 20210923 113429

IMG 20210923 111221

IMG 20210923 105425