DOBRODOŠLI NATRAG U ŠKOLU

Poštovani roditelji, dragi učenici,

bliži se 7. rujna, početak nastavne godine i neizmjerno se radujemo ponovnom susretu.

Prošla je školska godina bila toliko osebujna i teška da je moramo brzo zaboraviti. Ovo je prigoda da se još jednom, u ime Škole, zahvalim svima na suradnji, trudu, strpljenju i toleranciji tijekom proteklog razdoblja.

Također, zahvaljujem svima koji su ispunili anketu o nastavi na daljinu. Informacije koje smo primili su nam dragocjene i pokušat ćemo poboljšati poučavanje i suradnju u novim uvjetima.

Situacija se promijenila u smislu da će djeca ponovno pohađati školu poštujući brojna nova pravila koja donosimo na dobrobit svih nas. Ljubazno vas molim da dnevno pratite našu stranicu te poruke razrednika i uprave kako bismo i u ovom trenutku sigurno i na najbolji način ostvarili željene ishode.

Donijet ćemo nove obvezujuće protokole sukladno mjerama i uputama naših ministarstava i zavoda, u suradnji s našim osnivačem i lokalnim stožerima civilne zaštite.

U našoj je školi i završetak opsežnih zahvata u okviru energetske obnove, postavljanja pasivne Carnet mreže u okviru projekta eŠkole i sanacije sanitarnih čvorova.

Više mjeseci u školi se odvijaju intenzivni radovi te nemamo „uredno“ mjesto rada pa i zbog tog razloga molimo malo više strpljenja i tolerancije. Vjerujemo da će u ponedjeljak škola biti spremna za svoje najdraže korisnike.

Mijenja se i prilagođuje niz procesa, za koje pišemo protokole. Oni će biti objavljeni, nadamo se, u petak, do kraja radnog dana.

Protokolima ćemo obuhvatiti prijevoz i dolazak djece u školu, obveze roditelja, mjere i ponašanje u školi, način prehrane, oblici nastave, organizacija nastavnog dana, higijena i dezinfekcija, učenička natjecanja i dr. Neke promjene će biti otegotne no mjere koje ćemo donijeti, moramo i primjenjivati u zadanim okolnostima.

Ljubazno vas molim da ih pažljivo pročitate, kada ih objavimo, te se sa svojom djecom dogovorite kako što lakše usvojiti „novo normalno“.

Ravnatelji su nazočili nizu sastanaka s predstavnicima Županije, Grada Koprivnice i nadležnih stožera Civilna zaštite.

Dobivene su jasne upute kako i na koji način postupati.

Škole izrađuju dokumente koje ćete moći pratiti na našoj stranici i biti o njima informirani od strane razrednika.

Ovog trenutka je najvažnije prihvatiti odgovornost na svim razinama: roditelji, učenici, učitelji, ostali zaposlenici, radnici na obnovi i svi posjetitelji škole.

Moramo postupati kao da smo svi Covid pozitivni te se štititi.

Istaknute su 4 mjere koje se neophodno moraju provoditi kako bismo izbjegli zarazu i radili u sigurnijem okruženju:

  1. Obavezno držanje distance 1,5 – 2 m,
  2. Nošenje maski ( kad nije moguće držati distancu) učenici i zaposlenici koji imaju kompromitirano zdravlje, svi dozvoljeni posjetitelji,
  3. Redovna higijena, dezinfekcija i često pranje ruku, preobuvanje, izbjegavanje doticanja usta nosa, očiju i sluznica,
  4. Dezinfekcija radnog prostora, sanitarija, kvaka, alata i pribora, školskih klupa i dr., te niz mjera koje mora provoditi svako ponaosob.

Detaljno razrađeni protokoli objavit će se kad se dokumenti usklade i urede.

Hvala na razumijevanju, strpljenju i kvalitetnoj suradnju, kao i do sada.

Za sve učenike su osigurane knjige i radne i druge bilježnice od Ministarstva znanosti i obrazovanje, Grada Koprivnice i brojnih sponzora te praktični pokloni za naše prvašiće od Grada Koprivnice, Koprivničko-križevačke županije i Županijske uprave za ceste Križevci.

I ova će situacija proći. Treba radosno očekivati to vrijeme i štititi se.

Srdačan pozdrav, od srca

 

vaša ravnateljica

Gordana Gazdić-Buhanec, mag.biol.

 

Stranice s korisnim informacijama: 

https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_i_skole_24_08_2020_HZJZ-1.pdf