NASTAVA NA DALJINU - UPUTE i RASPORED

Poštovani i dragi učenici, poštovani i dragi roditelji,

zbog nacionalnih mjera suzbijanja epidemije corona virusom učenici prate nastavu na daljinu putem televizije, interneta i ostalih komunikacijskih sredstava. Sukladno uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja, tijekom subote podijelili smo tablete za učenje na daljinu učenicima 5. i 7. razreda te učenicima 6. i 8. r., kojima je to bilo potrebno. Također, sukladno potrebi, učenicima su podijeljene i sim kartice koje omogućuju besplatno korištenje 2,5 Gb prometa na internetu za potrebe nastave.

U organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja učenici razredne nastave pratit će nastavu na HRT 3 Škola na trećem, a viših razreda na Sportskoj televiziji. Raspored će biti objavljivan na portalu Ministarstva, HTV i na našim stranicama. Učenici predmetne nastave, nastavu i će pratiti i putem školskih virtualnih učionica. 

Formirali smo virtualnu zbornicu te virtualne učionice za učenike 5. do 8. razreda. Virtualnom razredu pristupa se s AAI identitetom prema uputama CARNET-a i MZO-a koje se nalaze na sljedećim stranicama: https://www.carnet.hr/udaljenoucenje/  i   https://skolazazivot.hr/e-ucenje/ .

Učenici će biti u dnevnoj komunikaciji sa svojim učiteljima i razrednicima koji će pratiti njihov rad i pomagati im u radu. Praćenje nastave evidentirat će se u e-dnevniku no tijekom ova dva tjedna učenici neće biti ocjenjivani no dužni su pratiti nastavu.


 

Nastava na daljinu, trenutni raspored Ministarstva znanosti i obrazovanja:

 
 

Prijedlog tjednog rasporeda razredne nastave OŠ "Antun Nemčić Gostovinski":  

PrivitakTjedni plan rada razredne nastave

 

Prijedlog tjednog rasporeda sati učitelja razrednih vijeća (predmetna nastava) OŠ "Antun Nemčić Gostovinski":  

Privitak: Tjedni raspored sati (predmetna nastava)

 


 

Od ponedjeljka, 16. ožujka, viši razredi osnovne škole (5., 6., 7. i 8. razred) i srednjoškolci će imati mogućnost pratiti online nastavne sadržaje i putem Sportske televizije.

 

Poveznica:  SPORTSKA TELEVIZIJA za predmetnu nastavu i srednje škole

 


Škola će na  mrežnim stranicama  objavljivati sve informacije s odgovarajućim rasporedom i poveznicama (linkovima) na virtualne učionice. 

Radi kvalitetnog komuniciranja roditelji su umreženi u grupe s razrednicima svoje djece. 

Uskoro ćemo objaviti vodič i upute te adrese putem kojih će se učenici logirati u virtualne učionice. Tijekom rada u virtualnim učionicama važe odredbe Kućnog reda te odgovornog  komuniciranja na internetu.

Nastava na daljinu započinje od ponedjeljka u Istarskoj županiji, a kod nas od srijede. Do tada ćemo testirati naše resurse i komunikacijske putove. Budući da i većina zemalja Europske unije organizira nastavu putem interneta za očekivati je da će možda ponekad biti poteškoća s logiranjem na stranice i virtualnu učionicu. Ljubazno vas molim za strpljenje i upornost jer i u ovim izvanrednim okolnostima ipak održavamo kontinuitet nastave. 

Sve informacije ćemo dnevno ažurirati pa vas molim da pratite mrežnu stranicu škole.

Roditelji su dužni obavijestiti školu ukoliko ne mogu osigurati siguran boravak djeteta kod kuće. Sukladno nacionalnim uputama, a radi sigurnosti djece i zaposlenika, potrebno nas informirati o eventualnom prethodnom boravku djeteta na području u kojem je raširena epidemija.

Škola će osigurati prihvat učenika razredne nastave koje roditelji nisu u mogućnosti ostaviti pod nadzorom kod kuće. Ti učenici će u školi pratiti nastavu na programu HRT 3. Dakle, za njih neće biti organizirana nastava, nego će pratiti obrazovni program na televiziji ili će sudjelovati u nastavi na daljinu uz praćenje učitelja.

Tijekom trajanja nastave na daljinu neće biti organiziran autobusni prijevoz.

Ova nam je prvo iskustvo cjelokupne nastave na daljinu no mi Nemčići zajednički ćemo prebroditi i ovaj izazov.

Zahvaljujem svim zaposlenicima škole koji su u vrlo kratkom roku izvršili postavljene zadatke na dobrobit djece. Radujem se budućoj suradnji s novim tehnologijama. Srdačan pozdrav i čuvajte zdravlje, mi smo tu za vas.

U privitku možete pročitati obraćanje ministrice ravnateljima.

Privitak: Obraćanje ministrice ravnateljima.pdf

Ravnateljica

Gordana Gazdić-Buhanec, mag.biol.