Mathema u Koprivnici 2019.

12.4.2019. se po četvrti put održalo ekipno natjecanje iz matematike Mathema u Koprivnici na kojem su sudjelovali i učenici naše škole.

To je natjecanje u kojem se natječu ekipe sa po 3 člana u kategorijama od trećeg razreda osnovne škole do drugog razreda srednje škole, a prvi puta su sudjelovale i međunarodne ekipe iz Bosne i Hercegovine, Estonije, Cipra i Grčke. Ukupno je bilo prijavljeno više od 800 učenika raspoređenih u Oš „Braća Radić“ Koprivnica i Gimnaziju Fran Galović Koprivnica, a naša škola je ostvarila zapažene rezultate.

U kategoriji 3. razreda Noa Belobrk, Patrik Krznarić i Mateo Žufika ostvarili su odličan plasman na 3. mjestu te su osvojili pehar, medalje, i vrijedne nagrade. Dobre rezultate postigli su Kiara Horvat, Anja Nemec i Josip Sušilović na 11. mjestu, Jakov Salajpal, Luka Stanin i Pavao Bunić na 16. te Martin Bači, Jakov Jakupek i Matej Jurčić na 24. mjestu.

U kategoriji 4. razreda najbolji rezultat od svih ekipa naše škole ostvarila je ekipa u sastavu Vito Matiša, Luka Kadija i Petar Benotić. Bili su bolji od svih u svojoj kategoriji te osvojili 1. mjesto, pehar, medalje i vrijedne nagrade. Ostale ekipe također su bile dobre te su 19. mjesto osvojili Luka Šimunija, Katja Gregurić i Antonia Novak, a 32. mjesto Noel Mađerić, Gabrijela Markota i Isabella Victoria Švegović.

U kategoriji 5. razreda naši učenici su bili vrlo blizu medaljama pa su tako Jan Horčička, Emanuel Bunić i Luka Grmek osvojili 4. mjesto, Sven Džendžo, Jakov Jurić i Sven Povijač 6. mjesto, a Patrik Jarnjak Luka Ciler i David Pavlović 34.

Među šestim razredima Saša Crnjaković i Patrik Kautero s ekipom iz Centra izvrsnosti završili su 30., Antun Đuranek, Nika Novak i Marko Kovač bili su 34., a Jurica Biluš, Viktor Petrović i Ivan Pranić 41.

Ekipe sedmih razreda ostvarile su također dobre rezultate, na 15. mjestu su Matija Janičar, Jakov Gregurić i Nika Jarnjak, a na 19. mjestu Karlo Knežević, Borna Sočev i Karlo Delić.

U kategoriji osmih razreda nastupila je jedna naša ekipa u sastavu Ivana Halavuk, Klara Smiljanić i Dorijan Kovačić te osvojila vrlo dobro 9. mjesto.

Čestitke svim našim učenicima i njihovim mentorima!