Natjecanje mladih tehničara - robotika

U Poreču se od 25. do 28. ožujka održalo 61. državno natjecanje mladih tehničara – najstarijeg i jednog od najbrojnijih i najsloženijih natjecanja osnovnoškolaca u Republici Hrvatskoj. Natjecalo se preko 250 djece od 5. do 8. razreda u 12 različitih kategorija. Naš učenik Marko Kovač iz 6. razreda je osvojio prvo mjesto na županijskom natjecanju iz kategorija Robotsko spašavanje žrtve te je pozvan na državno natjecanje gdje je predstavljao našu školu, naš Grad i Koprivničko-križevačku županiju.

Natjecanje je bilo sastavljeno od pisanja pismenog ispita u trajanju od 1 sata, potom su učenici izrađivali svoju tehničku tvorevinu za što su imali 6 sati, nakon toga su radili prezentacije i pripremali se za predstavljanje rada te su morali predstaviti rad, za što su imali 2 sata. Naravno da učenici nisu cijelo vrijeme radili, nego su imali i pauze za odmor, ručak, večeru, a cijelo natjecanje je trajalo dva dana.

Marko je napisao pismeni ispit i dobio zadatak sastaviti robota i programirati ga za točno određene radnje. Nakon predstavljanja rada i zbrajanja bodova, Marko je osvojio odlično 6. mjesto u svojoj kategoriji. Dodajmo kako su staze bile zahtjevne i izazovne, a natjecatelji spremni na korektno natjecanje budući da se većina njih međusobno poznaje pa su u pauzama zajednički rješavali probleme i dijelili si savjete kako biti što bolji.

Još jednom čestitamo našem učeniku i njihovom mentoru, te im želimo još puno ovakvih uspjeha i što bolju pripremu za Europsko natjecanje u Hannoveru koje slijedi u lipnju.

Bravo Nemčići!

 

thumbnail Image-11

Image-12.png

Image-13.png

Image-14.png

Image-17.png