Nemčići spremni za svoju prvu mobilnost!

1            2               3

Bliži se i taj dan! Već s nestrpljenjem i velikim uzbuđenjem dočekujemo nedjeljne jutarnje sate kada će se četvero malih Nemčića otputiti na svoju prvu mobilnost u partnersku školu u Grčkoj.

Iako ovo neće biti prva mobilnost u sklopu projekta „Znam odakle sam“ jer smo ugostili svih pet partnera u našoj školi u prosincu 2018., ali će biti prva mobilnost na koju putuju i naši učenici.

Četvero učenika odabrano je školskim natječajem, a s ponosom i velikom odgovornošću predstavljat će svoju obitelj, školu, grad i zemlju. Sigurni smo da će Marko Franjo (6. r.), Sara Salajpal (7. r.), Eva Šimunić (7. r.) i Barbara Džendžo (8. r.) biti odlični mali ambasadori. U tome će im pomoći učiteljice u pratnji, Željka Hanžek i Đurđica Pošta.

U mjestu Spili na Kreti susrest će se s projektnim partnerima iz Grčke, Španjolske, Mađarske, Italije te s glavnom koordinatoricom projekta iz Poljske, Magdalenom Kotowskom. Učenici će imati prilike „upiti“ grčku kulturu iz prve ruke u suživotu s grčkim obiteljima koje će im otvoriti vrata svoga doma i ugostiti ih na tjedan dana. Prvi kontakti već su uspostavljeni e-poštom.

Već prvoga radnog dana Tjedna mobilnosti u Grčkoj svi će partneri predstaviti svoje običaje kako dočekuju proljeće te korizmene običaje. U ostatku tjedna očekuju ih brojne aktivnosti, poput upoznavanja grčkog obrazovnog sustava, posjet Heraklionu, Knosu, Rethymnu, akvariju, samostanima. Bit će i nekoliko radionica povezanih s grčkom tradicijom te na samom kraju tjedna i svečani ručak s gradonačelnikom. Bit će ovo ujedno i sjajna prilika za sve sudionike da se služe stranim jezikom u stvarnim situacijama.

Sigurni smo da će se naš nemčićevski tim vratiti prepun dojmova, a mobiteli prepuni zanimljivih fotografija. Sada samo treba spakirati kovčege i započeti pustolovinu!

 

Koprivnica, 14. ožujka 2019.

Martina Kobaš

školska koordinatorica

Ova publikacija odražava isključivo stajalište autora publikacije i

Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

4    5     6

 

odlazak-Grcka