Susret đaka glazbenjaka 2019.

Učenice Ela Šprem i Ena Štimac iz OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ i ove su godine sudjelovale na Susretu đaka glazbenjaka pod vodstvom učiteljice glazbene kulture Irene Falat. Susret se održao 28. veljače u Klubu kulture u Križevcima. Na Susretu je ove godine sudjelovalo 35 škola iz cijele Hrvatske.

Ela i Ena su se predstavile sa 2 pjesme. Ela je izvela pjesmu Hello od Adele uz vlastitu instrumentalnu pratnju na pianinu. Pjesmu Shallow od Bradleya Coopera i Lady Gage izvela je Ena. Shallow je trenutno izuzetno popularna pjesma u svijetu te je nagrađivana svjetskim nagradama kao što su Grammy, Zlatni globus, BFCA i Oscar. Učenice Ela i Ena redovito predstavljaju školu od školske do državne razine. Izuzetno su vokalno talentirane i vrlo aktivne.

Učenici vole i žele aktivno pjevati i svirati te im ovim susretima upravo to i omogućavamo. Susreti okupljaju učenike osnovnih i srednjih škola. Netko je davno zaključio da je glazba univerzalni jezik. A čak je i slavni Hans Christian Andersen, čarobnjak pisane riječi, rekao da ondje gdje završavaju riječi, počinje glazba.

Ciljevi Susreta su motivacija djece i učitelja, poticanje i razvijanje glazbenih sposobnosti djece i ljubavi prema glazbi u svim njenim oblicima, razmjena iskustava tenaposlijetku druženje i zabava.

Susreti se sastoje od koncertnog dijela i druženja uz domjenak i tulum, a prošle školske godine je i naša škola bila domaćin Susreta đaka glazbenjaka.

 

3

2

5

6

1

7

8

9

11

12

13