Nemčići se educirali u Poljskoj

U sklopu Erasmus+ projekta „Znam odakle sam“, s čijom smo provedbom započeli u rujnu ove godine, ostvarene su i prve planirane mobilnosti. Naime, učitelji Kristina Kralj, Martina Kobaš i Boris Tonc su u vremenu od 21. do 23. studenog sudjelovali na mobilnosti koja se održala u poljskom gradu Czestochowa.

Tijekom tri dana učitelji su dogovarali detalje oko nastavka projekta, usavršavali su se u razvijanju kreativnog mišljenja te načinima kako potaknuti učenike na kreativno i kritičko promišljanje.

Učili su i o različitim IKT alatima u Centru za obrazovanje učitelja, a radionice su sadržavale teorijski i praktični dio. Savladane aplikacije bi trebale pomoći učiteljima i učenicima u izražavanju svojih ideja i radova tijekom boravka u navedenim zemljama na temu kulturne baštine zemalja uključenih u projekt.

Osim strukturiranog tečaja, učitelji iz Grčke, Italije, Španjolske, Poljske, Mađarske i Hrvatske imali su priliku posjetiti Poljsku, odnosno školu koja je voditelj i idejni začetnik projekta.

Projekt ”I know where I am from“ međunarodni je projekt kojim naša škola nastavlja izgrađivati svoju europsku dimenziju i prepoznatljivost. Ovim projektom, uz redovnu nastavu i izvannastavne aktivnosti, nastojimo svojim učenicima omogućiti priliku za suradnju s europskim školama te priliku da primijene postojeća znanja i vještine te razviju i steknu nova.

Stoga će učenici u sljedeće dvije godine sudjelovanjem u projektnim aktivnostima imati priliku upoznavati se s kulturnom baštinom navedenih zemalja, moći će putovati u zemlje uključene u projekt, a sve s ciljem unošenja dobrih promjena u zajednicu u kojoj žive.

 

Koprivnica, 26. 11. 2018.                                                                                    

Boris Tonc

učitelj fizike i informatike

Logo-europska unija      Logo-agencija za mobilnost i programe EU       Logo-Erasmus              

Ova publikacija odražava isključivo stajalište autora publikacije i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

 

IMG 20181121 085806

IMG 20181121 113858

IMG 20181121 114858

IMG 20181123 104637