Nemčići odlaze na europsko robotičko natjecanje

Bez obzira što nema redovne nastave, čak 103 ekipe s dvjestotinjak djece od predškolske do srednjoškolske dobi sudjelovalo je tijekom vikenda, 24.11. i 25.11.2018., na RoboCup Junior Zagreb Open natjecanju u OŠ Mate Lovraka u Zagrebu.

Riječ je o međunarodnom robotičkom natjecanju mladih genijalaca čiji radovi zaslužuju najveće pohvale. Bilo je tu raznih robota, robota za spašavanje, plesača, brzih vozača, ali najviše pozornosti privukli su oni koji su zaigrali nogomet jedan protiv drugog. Osim hrvatskih robotičara, sudjelovale su i ekipe iz Njemačke i Slovenije. U nekim kategorijama su pobjednici osigurali čak i odlazak u Australiju na svjetsko robotičko natjecanje RoboCup Sidney 2019. ili europsko prvenstvo u Hannover 2019.

Naša škola je prijavila tri ekipe (L&M d.o.o., M&M i Maze Runner) u dvije kategorije, Rescue Maze Beginner i Rescue Line Beginner, a mentori učenika bili su Boris Tonc i Željka Hanžek.

Ekipa M&M (Marko Kovač i Maksimilijan Perković) osvojili su 1. mjesto u kategoriji Rescue Line Beginner i osigurali sudjelovanje na europskom prvenstvu koje se održava u lipnju 2019.

Matija Bogomolec, Luka Cuković, Jakov Gregurić i Filip Petričević su ove godine promijenili kategoriju natjecanja, Rescue Maze Beginner, i također pokazali zavidno znanje u robotici kao i prolaženju kroz razne labirinte i prepreke osvojivši 9. mjesto u svojoj kategoriji.

Oba dana smo putovali mini busom koji nam je osigurao roditelj, Mario Bogomolec, na tome mu veliko hvala.

Hvala svima koji su nas podržali i bodrili nas sve dane natjecanja, roditeljima, ravnateljici i učiteljima.

Bravo Nemčići!

Škola koju volim

svi skupa

RESCUE LINE BEGINNER

jf

prvaci