Premijera filma FVD "Mravec"

JOŠ JEDAN DAR NAŠEM GRADU - PREMIJERA FILMA FVD „MRAVEC“

Cijeli je naš svijet, zapravo, načinjen od fraktalnih oblika. Zašto nas sada na to podsjećam? Jer je fraktal način promatranja beskraja, a naš je dokumentarni film „Greetings from Koprivnica“ baš poput fraktala.

Nastao je u rujnu i listopadu 2018., umijećem domaćih mladih filmskih umjetnika, učenika naše škole - Marka Kovača i Mile Milanović. Njegovi su kadrovi fraktali prirodne i kulturne baštine našega grada, ostavštine domaćih vrtlara, stolara, arhitekata, pjesnika, skladatelja, kipara, slikara… Dio je europskog projekta „I know where I am from“ u kojem, osim naše, sudjeluju i škole iz Poljske, Španjolske, Italije, Grčke i Mađarske. Na engleski jezik prevela ga je učiteljica Martina Kobaš. Njegova je premijera održana u holu OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ Koprivnica, 5. 11. 2018., kao dar Koprivnici za njezin Dan.

Možda je čudna usporedba filma „Greetings from Koprivnica“ s fraktalom. No, nije li čudesna činjenica kako je naš film djelić jedne mnogo veće cjeline u kojem se ogleda upravo ona – cjelina?

                                                                                                                 Učiteljica Karmen Bardek

1

2