3. Virovska prkačijada

Ove godine naši mali Nemčići Nina Jazbec i Roko Šimunović sudjelovali su na Međunarodnom festivalu izvornih kolača u Virju 11.5.2018.

Natjecanje se održalo u Osnovnoj školi prof. Franje Viktora Šignjara u Virju, a sastojalo se od tri dijela: svaki natjecatelj morao je donijeti kolač koji je ispekao kod kuće i prezentirati uradak, napraviti kolač pod budnim okom ocjenjivačkog suda i urediti stol za ocjenjivanje.

Članovi cjenjivačkog suda: Dragica Lukin, predsjednica Saveza slastičara Hrvatske, Mimoza Bala,gastronomka i slastičarka iz Albanije, Matea Mandir McConnell, gastronomka, zagrebačka Amerikanka i Jasna Šignjar obilazile su stolove, degustirale, razgovarale s djecom i ocjenjivale kolače koje su djeca napravila.

Dok je žiri donosio odluku, djeca su imala priliku izrađivati dekoracije uz pomoć mentorice Dragice Lukin i Marine Paleka, Podravkine promotorice kulinarstva.    

Konačna odluka donesena je na našu veliku radost:

Za najbolji inovativni kolač nagradu je dobila OŠ Antun Nemčić Gostovinski, Koprivnica.

Bili smo počašćeni zbog pohvala dobivenih od cijenjenih gostiju iz Rusije, Amerike, Albanije, Izraela i poznatog majstora kuhinje - Steve Karapandže.

Bilo je ovo slatko iskustvo kojim potičemo djecu da čuvaju našu narodnu i kulturnu baštinu.

Zahvaljujem ljubaznim domaćinima u OŠ prof.F.V. Šignjara i roditeljima učenika na velikoj pomoći u realizaciji ovog projekta.

Sanja Brkić, učiteljica mentorica

20180511 121750

YOOE5503 resize

YOOE5803 resize

YOOE5846 resize

YOOE5751 resize