Županijsko stručno vijeće ravnatelja u našoj školi

Održano Županijsko stručno vijeće ravnatelja osnovnih škola Koprivničko-križevačke županije

U Osnovnoj školi „Antun Nemčić Gostovinski“ u Koprivnici u srijedu, 18. travnja 2018., održano je Županijsko stručno vijeće ravnatelja osnovnih škola Koprivničko-križevačke županije. Skup je otvorila voditeljica vijeća Mirjana Bazijanec. Gosti predavači bili su predstavnici izdavačke kuće Alfa te Stjepan Peršin predsjednik županijskog Savjeta za sigurnost prometa na cestama i tajnik Autokluba Koprivnica Boris Dušić.

Okupljene ravnatelje pozdravio je i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je u pozdravnom govoru obećao nastavak dobra suradnje s ravnateljima i predstavnicima HAK-a u programima koji se godinama provode u županijskim školama.

Sve nazočne, u ime domaćina, je pozdravila ravnateljica škole Gordana Gazdić - Buhanec. U uvodnom dijelu predstavila je školu „Antun Nemčić Gostovinski“ kao pravnu slijednicu prve škole na području grada Koprivnice. Nazočne je u kraćoj prezentaciji upoznala s brojnim aktivnostima škole te uspjesima učenika i učitelja tijekom proteklih godina.

Nemčići su pokrili veći dio stručnog dijela skupa jer su članovi školskog Erasmus+ tima predstavili uspješno završen projekt Perpetuum mobile, financiran od Europske unije. To su Martina Kobaš, učiteljica engleskoga jezika i školska koordinatorica za europske projekte, Luca Matić, školska knjižničarka savjetnica, Senka Pintarić, učiteljica razredne nastave savjetnica Željka Hanžek, učiteljica matematike mentorica, Maja Mitrović Laškarin, učiteljica engleskoga jezika, Nino Klobučarić, učitelj njemačkoga jezika  i ravnateljica. Sudionici skupa upoznati su s načinom prijave na projekte, najzanimljivijim momentima s mobilnosti te novim znanjima i procedurama koja će se implementirati i donijeti europsku dimenziju u život škole.

Tajnica škole, Maja Blažek, upoznala je ravnatelje s odredbama Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka koja stupa na snagu krajem svibnja. Ravnateljima je objasnila aktivnosti koje su kao rukovoditelji dužni poduzeti u školi u odnosu na sve dionike u odgojno-obrazovnom procesu. Dodatnu edukaciju organizirat će i Županija.

O novoj obrazovnoj platformi za digitalne udžbenike Mozabook govorili su predstavnici izdavačke kuće Alfa.

Pomoć u edukaciji petašića u programu osposobljavanja za sigurno upravljanje biciklom ponudili su predsjednik Peršin i tajnik Dušić, čije udruge godinama surađuju sa školama svojim programima.

Nakon kraćeg izvješća sa stručnog skupa ravnatelja u Šibeniku koje je podnijela ravnateljica Buhanec, na kraju skupa ravnatelji su raspravili aktualnu problematiku u školama te dogovorili teme i termine slijedećih skupova i edukacija.

Gordana Gazdić-Buhanec, mag.biol.

ljr

P1018596

P1018598

P1018601

P1018606

P1018610