Četiri ekipe Nemčića na RoboStart2018 u Splitu

Prošli vikend, 24. ožujka 2018. krenula je sedma sezona Hrvatske lige robotičara, jednog od najvećih robotičkih natjecanja u našoj zemlji.

Nastupilo je 160-ak natjecatelja u 78 ekipa, a naši Nemčići su se natjecali u dvije kategorije ( 'Rescue Line Beginner' i 'Speed Line Follower' ).

Osnovni je cilj natjecanja poticanje interesa za robotiku i programe robotičke edukacije koje provodi Hrvatski robotički savez i udruge udružene u Savez. Sudionici su učenici od 9 do 19 godina koji se natječu prema pravilima svjetskog RoboCup Junior natjecanja, uz dodatak par novih atraktivnih disciplina, kao što je i 'Robo Bowling'.

U kategoriji Rescue Line Beginner rezultati su bili izvrsni. Od ukupno 12 ekipa:

Gregur i Vita Gašparić 1. mjesto

Matija Bogomolec i Luka Cuković 5. mjesto

Maksimilijan Perković i Filip Petričević 8. mjesto

Čestitamo našim robotičarima!

Veselimo se novoj školskoj godini 2018./2019. i novim natjecanjima u Zagrebu (selekcija za Svjetsko natjecanje u Australiji (Sidney)), Splitu, a možda i međunarodnom u Austriji.

Ako niste znali dva vrsna robotičara naše škole predstavljaju našu školu na 60. državnom natjecanju mladih tehničara u Poreču, Marko Kovač (H – kategorija, robotika) i Maksimilijan Perković (P – kategorija, robotsko spašavanje). Mentori su učitelj fizike, Boris Tonc i učiteljica razredne nastave, Suzana Hergotić.

Bravo, Nemčići!

Matija Luka

nagradeni nemcci

Split svi zajedno

Split s dekanom i Ivicom