Predstavljen projekt „Ja želim biti siguran pješak!"

U utorak, 19. ožujka u knjižnici naše škole održana je početna konferencija projekta „Ja želim biti siguran pješak!“ Riječ je o projektu koji je odobren na natječaju Ministarstva unutarnjih poslova za „Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske 2011-2020“.

Glavni cilj projekta je povećati sigurnost djece pješaka prilikom sudjelovanja u prometu i smanjiti broj stradale djece u prometu. Vrijednost mu je 15.000,00 kuna, a Ministarstvo je odobrilo sufinanciranje u vrijednosti 70 posto projekta. Glavni nositelj projekta je Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski. Ispred naše škole, nazočni su bili ravnateljica Gordana Gazdić Buhanec, voditelj projekta Mladen Fajdetić ta Anka Gačić i Lana Culek, članice tima.. Konferenciji su se odazvali i predstavnici partnera na projektu, a to su Mirta Šajatović iz Policijske uprave Koprivničko-križevačke, Ivica Ressler iz Auto-kluba Koprivnica i Dubravka Horvat iz Gradskog komunalnog poduzeća Komunalac Koprivnica.

Ispred Grada Koprivnice konferenciji je prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić sa suradnicama.

Ravnateljica škole, Gordana Gazdić Buhanec pozdravila je sve nazočne, čestitala i zahvalila se partnerima na uspješno osmišljenom projektu. Podsjetila je sve nazočne da provodimomnoge projekte i veseli ju upravo dobivena pozitivna ocjena realiziranog Erasmus projekta, kao i početak realizacije ovog novog. Istaknula je važnost projekata kojima brinemo o sigurnosti naše djece, jer upravo to nam je prioritet.

Voditelj projekta Mladen Fajdetić ukratko je nazočne upoznao s planiranim aktivnostima projekta koje će se provoditi do sredine prosinca 2018. godine. Za učenike i roditelje u suradnji s partnerima će se organizirati edukacija, učenici će sudjelovati u kreativnim radionicama, snimati edukativne video materijale, naučiti se pravilno kretati na prometnom poligonu. Iznio je statistički podatak Policijske uprave Koprivničko-križevačke iz 2016. godini, prema kojemu je u prometnim nesrećama na našem području sudjelovalo 32 djece dok ih je četvero stradalo, a u prvih 10 mjeseci 2017. godine u nesrećama sudjelovalo 18 djece i petero ih je stradalo. Upravo ove brojke najbolji su pokazatelj potrebe ovakvih projekata.

Projekt će se realizirati u partnerstvu pa su i predstavnici partnera izrazili zadovoljstvo zbog suradnje te obećali svesrdnu potporu.

Pročelnica Ana Mlinarić je pohvalila trud svih sudionika u projektu, te iskazala spremnost Grada u podržavanju svih školskih projekata.

IMG 1958

IMG 1967

IMG 1973

IMG 1974

IMG 1979

IMG 1988

IMG 1962