Ususret Danu broja Pi i rođendanu Alberta Einsteina

Nemčići su proveli predivan edukativno – gastronomski dan, 14. 3. 2018.

Učenicima i učiteljima su predstavili zanimljivosti broja Pi i obilježili rođendan poznatog nam fizičara, kemičara, matematičara Alberta Einsteina prezentacijom u auli škole, a u pozadini smo slušali uglazbljenu pjesmu broja Pi.

Učenici 7.a, 7.d i 8.d pod mentorstvom učitelja Borisa Tonca i Gorana Višaka izradili su prezentacije i podsjetili ostale velike i male Nemčiće čime se sve bavio Einstein, s kim se je družio i što je sve istraživao te kako je došao do saznanja da je E=mc^2. J

Ako niste znali, prvi matematičar koji je opjevao broj Pi predstavljajući decimale brojem slova u riječi bio je Ruđer Bošković.

Učenici 2. c razred, učiteljice Đurđice Pošta, u sklopu dodatne nastave matematike obogatili su svoju znatiželju saznanjem o beskonačno mnogo znamenki u zapisu broja Pi te likovno popratili taj dan tako što su kaširali broj Pi.

Nakon uspješno odigranog kviza o broju PI, učenici 7. d, 8. b, 8. c počastili su se pitama koje su izradile učenice i učiteljica matematike, a 8. a je posjetio članove dodatne nastave 2. c razreda, proveo s njima dio sata i podijelio slasnu pitu u znak obilježavanja rođendana broja PI.

3

4

5

 

6

2

1